Lobotka si nevytrucoval prestup ako Osimhen: Želám si jeho peniaze!

Zažil vydarený európsky šampionát, čo v kombinácii s tým, že SSC Neapol musel predávať v lete hráčov kvôli značným finančným stratám ...

Zažil vydarený európsky šampionát, čo v kombinácii s tým, že SSC Neapol musel predávať v lete hráčov kvôli značným finančným stratám z neúčasti v európskych pohároch, z neho urobilo zaujímavý prestupový artikel. Stanislav Lobotka (29) však zostal pod Vezuvom, hoci bol vysoko na nákupnom zozname FC Barcelona. Na čom teda transfer stroskotal? To prezradil samotný slovenský reprezentant.

Fotogaléria

Celé leto sa horúčkovito špekulovalo, že zmení dres, odchovanec trenčianskeho futbalu však aj naďalej oblieka neapolské farby, pričom na tom nič nezmenili ani záverečné hodiny prestupového termínu. Po jeho konci samotný Lobotka prezradil, čo bolo za tým, že nakoniec zostáva.

Vysnívaný klub

Stanislav bol najčastejšie spájaný s prestupom do FC Barcelona. Veľký záujem oňho mal bývalý tréner klubu Xavi Harnández (44). Pri ňom sa najprv hovorilo, že klub opustí, potom sa to zas zmenilo. „Je to môj vzor z detstva, preto dúfam, že tam zostane...“ povedal stredopoliar na jar so šibalským úsmevom, akoby už vtedy tušil, že možno práve to rozhodne o tom, či si splní detský sen.

„Stanov vysnívaný klub je odmalička FC Barcelona. Ak by sa mu to podarilo, bolo by to úžasné. V Neapole je na druhej strane šťastný a páči sa mu tam. Pokiaľ on bude šťastný, tak aj my budeme. Hlavné je, aby mu zdravie slúžilo,“ povedali počas ME pre Šport24.sk jeho sestry Andrea a Janka.

Slovenskí futbalisti sa tešia po strelenom góle.
Známkujeme výkony našich: Hanckovi sa dá vyčítať len jedno, Haraslín vie pomôcť aj pádom Zobraziť článok

Stopka od trénera

Že to však s prestupom do Katalánska bude ťažké, dokazuje nielen to, že Xaviho Barcelona defenzívne vykopla po jeho slovách, že nie sú dosť ekonomicky silní, ale aj po tom, čo povedal nový tréner SSC Antonio Conte (55) po príchode do klubu: „Kvaracchelija a Di Lorenzo sú pre mňa kľúčoví hráči, v tom mám jasno. Absolútne prestupové veto som stanovil na štyroch hráčov - Di Lorenza, Lobotku, Zambo Anguissu a Kvaraccheliju. Títo štyria hráči určite neodídu.“

Lobotka po konci prestupového obdobia pre talianskeho novinára Gianmarca Gordana priznal, že Conte mu osobne povedal, že ho nepustí. „Budúcnosť? Mám platnú zmluvu a ak by som mal odísť, chcel by som do Barcelony alebo iného top klubu, hoci len málo je lepších ako Neapol,“ pripojil.

Vytrucovaný odchod

Čo sa nepodarilo Lobotkovi, to vyšlo Victorovi Osimhenovi (25). Nigérijský útočník s trhovou hodnotou 100 miliónov eur si totiž vytrucoval odchod z Neapola. A keď mu nevyšlo PSG, Chelsea a ani Al-Ahli, uspokojil sa aj s ročným hosťovaním v Galatasarayi Istanbul. Paradoxne si však finančne pohoršil, keďže pod Vezuvom bral 10,77 milióna eur ročne, kým Turci mu budú platiť len 6 miliónov a vedenie SSC sa dušuje, že mu nič nedoplatí... Náš reprezentant sa tiež vyjadril k tomuto obchodu. „Osimhen? Želám si, aby som mal jeho peniaze... Každý vedel, že je na odchode, ale bola to záležitosť medzi ním a klubom. Dôležité je, že všetci hráči, ktorí zostali, chcú na sebe ďalej pracovať,“ doplnil Slovák, ktorý mal pod Vezuvom v minulej sezóne podľa odhadov zarobiť 3,02 milióna eur.

Slovenskí futbaloví reprezentanti pózujú pre skupinovú fotografiu pred zápasom 1. kola C-divízie 1. skupiny futbalovej Ligy národov vo futbale Estónsko - Slovensko v Tallinne.
Calzona si konečne nevystriedal tromf: Komu zo Slovákov Estónci zvýraznili prednosti? Zobraziť článok

Sníva o titule

Po tom, čo sa v lete 2023 tešil Neapol z titulu po 33 rokoch, prežil zlú sezónu, veď v Serie A skončil až na 10. mieste. Lobotka však chce klubu pomôcť minimálne späť do pohárovej Európy. „Dúfame, že skončíme aspoň v TOP 4, aby sme sa kvalifikovali do Ligy majstrov, no mojím snom je opäť vyhrať Scudetto a robíme pre to všetko,“ dodal rodák z Trenčína, ktorý má zmluvu do leta 2027.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk