Škandál pred zápasom v Osvienčime: Transparent vzbudil rozruch, takto tam privítali Nemcov

Pre poľský klub to je debut v Lige majstrov a hneď na seba aj upozornili. Poľskí fanúšikovia vyvesili na štadióne transparent, ktorým ...
  • 4Galéria
  • Zdroj: X/Fusbal w moim obiektywie

Pre poľský klub to je debut v Lige majstrov a hneď na seba aj upozornili. Poľskí fanúšikovia vyvesili na štadióne transparent, ktorým vyvolali znepokojenie.

Fotogaléria

Poľský majster prehral proti nemeckému favoritovi Eisbären Berlín 1:4, no po zápase sa viac diskutovalo o transparente ako o výsledku. Poliaci na tribúne vyvesili choreo s nápisom pripomínajúcim hrôzy, ktoré sa počas druhej svetovej vojny diali v tamojšom koncentračnom tábore.

Hokejový štadión leží iba šesť kilometrov od Auschwitz-Birkenau, jedného z najväčších nacistických vyhladzovacích táborov, kde zahynulo okolo 1,3 milióna židov.

Hokejisti z Berlína dorazili do Osvienčimu o deň skôr, v piatok si pripomenuli obete holokaustu počas druhej svetovej vojny návštevou celého objektu, ktorý dnes slúži ako pamätník.

Vedenie klubu zároveň pred cestou do Poľska apelovalo na vlastných fanúšikov, aby sa vzhľadom na historický kontext vyvarovali akýchkoľvek zbytočných provokácií.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk