Katastrofálny výkon Čechov v Gruzínsku: Čo vraveli hráči po zápase?

Českí futbalisti v úvode nového ročníka Ligy národov vybuchli na pôde Gruzínska. Mužstvo trénera Ivana Hašeka prehralo v 1. skupine B-divízie ...
  • Zdroj: NORTHFOTO

Českí futbalisti v úvode nového ročníka Ligy národov "vybuchli" na pôde Gruzínska. Mužstvo trénera Ivana Hašeka prehralo v 1. skupine B-divízie v Tbilisi nečakane hladko 1:4.

Česi v repríze súboja zo skupinovej fázy tohtoročného európskeho šampionátu prehrávali po úvodnom polčase 0:1 po tom, čo pokutový kop premenil v 33. minúte Chviča Kvaracchelija. Najdôležitejší úsek hry však prišiel až po zmene strán, keď Česi inkasovali trikrát v priebehu 13 minút. Presadili sa Giorgi Čakvetadze, Georges Mikautadze a Giorgi Kočorašvili. "Taký zlý výkon si v národnom tíme ani na klubovej úrovni nepamätám. Bol to absolútny skrat," uviedol český stredopoliar Lukáš Provod pre portál idnes.cz.
 

Vysvetlenie pre katastrofálny vstup do Ligy národov sa snažil nájsť aj líder českej kabíny. "Nejde iba o výsledok, ale tiež o hru. Jeden z najhorších zápasov, čo som kedy v národnom tíme zažil, možno ten najhorší. Dopredu sme nevymysleli nič, dozadu sme urobili veľmi veľa chýb," povedal kapitán Tomáš Souček, ktorý verí, že sa jeho mužstvo skonsoliduje a napraví dojem už v utorok na domácej pôde proti Ukrajine: "Urobíme maximum, aby sme odčinili Gruzínsko. Za tento výkon si nikto z nás nezaslúži byť v reprezentácii."

Odporúčame z TIVI.sk