V Lige majstrov áno, v najpopulárnejšej hre nie: Slovan sa opäť neobjaví v najnovšej verzii EA Sports FC

Hra, ktorú milujú milióny ľudí po celom svete zodpovedala otázku, na ktorú sa pýta nejeden fanúšik. Bude v nej konečne slovenský zástupca? ...
  • Zdroj: Braňo Račko

Hra, ktorú milujú milióny ľudí po celom svete zodpovedala otázku, na ktorú sa pýta nejeden fanúšik. Bude v nej konečne slovenský zástupca? Na to si priaznivci populárnej hry budú musieť ešte počkať...

EA Sports FC (predtým) FIFA pridáva do najnovších verzií väčšinu tímov, ktoré bojujú o ušatú trofej. Česko má v tohtoročnej edícii až tri kluby, Spartu, Slaviu a Plzeň. Na slovenského zástupcu si ešte budeme musieť počkať. Informáciu priniesol Šport.sk, ktorý kontaktoval priamo výrobcu EA Sports. 

"Na rozdiel od iných popredných športov neexistuje vo futbale jediná organizácia, ktorá by bola vlastníkom licenčných práv. Vydavateľstvo EA SPORTS™ preto získava licencie jednotlivo, prípad od prípadu. Má individuálne licenčné dohody s viac ako 300 vlastníkmi práv, čo mu umožňuje v hre predstaviť viac ako 19 000 hráčov a hráčok z viac ako 700 tímov a k tomu cez 120 štadiónov a viac ako 30 líg. V tejto chvíli licenčnú dohodu s klubom ŠK Slovan Bratislava nemáme, a preto nebude zastúpený v EA FC 25. Neustále sa snažíme hľadať nové licenčné príležitosti tak, aby sme boli schopní ponúkať fanúšikom po celom svete čo najkvalitnejšie zážitky a zostávame otvorení budúcemu dialógu so všetkými vlastníkmi práv, ktorí by si priali byť autenticky zastúpení v produktoch EA SPORTS."

Vo verzii 24 sa objavila slovenská reprezentácia, ale len v rámci EURO, do hry oficiálne nikdy nebola pridaná. Česká republika má národný tím už od úvodných edícií, dokonca na ročník 2010/2011 bola pridaná aj česká liga.

Odporúčame z TIVI.sk