Na ženskú svetovú jednotku sa zniesla vlna kritiky: Známy novinár volá po zmene pravidiel

S takouto odozvou určite nerátala! Iga Swiateková (23) čelí obrovskej kritike za to, že si medzi setmi robí príliš veľké prestávky. Hoci ...
  • Zdroj: TASR

S takouto odozvou určite nerátala! Iga Swiateková (23) čelí obrovskej kritike za to, že si medzi setmi robí príliš veľké prestávky. Hoci to pravidlá nezakazujú, do poľskej tenistky sa pustili fanúšikovia i novinári.

FOTOGALÉRIA: Na ženskú svetovú jednotku sa zniesla vlna kritiky

Líderka rebríčka WTA narazila vo štvrťfinále grandslamového US Open na rozbehnutú Jessicu Pegulovú, ktorá odohrala jeden z najlepších zápasov sezóny a možno aj kariéry, keď veľkú favoritku vyradila po setoch 6:2 a 6:4. Na domácej pôde tak potešila všetkých amerických fanúšikov.

Iga Swiateková bol naopak sklamaná a navyše okrem kritiky výkonu tenisoví experti rozoberali aj jej správanie. Nepáčia sa im najmä dlhé prestávky na toalete, aj keď tým hviezdna Poľka žiadne pravidlá neporušuje. Objavujú sa teda hlasy, ktoré volajú po okamžitej zmene predpisov.

Na snímke tenista Lukáš Klein.
Lukáš Klein pred ázijskou premiérou: Máme odvážny cieľ, ale aký iný by sme mali mať Zobraziť článok

„Je to ďalšia dlhá pauza mimo kurtu od Swiatekovej po krátkom sete, ktorý prehrala. Zdá sa, že je najvyšší čas zaoberať sa týmto pravidlom. Problém je v tom, že po prehratých setoch to robí neúmerne často, čím sa snaží zmeniť dynamiku hry. Zatiaľ je to v súlade s predpismi, ale nie som si istý, či by to tak malo byť,” vyjadril sa na sociálnej sieti X uznávaný novinár Ben Rothenberg, ktorý je zároveň autorom knihy o Naomi Osakovej.

Swiatekovú zároveň v tom istom čase skritizovala taktiež legendárna tenistka Lindsay Davenportová, ktorá jej správanie označila za zlozvyk. Vo vysielaní Tennis Channel dokonca prezradila, že na takéto praktiky by sa malo dohliadať oveľa viac.

Švajčiar Roger Federer
Dopingová kauza Sinnera? Federer to povedal za všetkých: Vynára sa zásadná otázka! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk