Dvojičky Martin a Peter Velitsovci podnikajú už viac ako 10 rokov: Zo sedla na svetový trh!

Biznis posunuli na nový level! Cyklistickí bratia Peter a Martin Velitsovci (39) opísali začiatky svojho podnikania a porovnali to s ...
  • Zdroj: TASR

Biznis posunuli na nový level! Cyklistickí bratia Peter a Martin Velitsovci (39) opísali začiatky svojho podnikania a porovnali to s tým, kde sa nachádzajú dnes ako skúsení podnikatelia. Nie je žiadnym tajomstvom, že známe slovenské dvojičky obliekajú svojou značkou Isadore Apparel cyklistov po celom svete. Paradoxne významný rast pritom zaznamenali v čase covidu.

FOTOGALÉRIA: Velitsovci

Začiatky boli rozpačité, no dnes je všetko inak. Bratia Velitsovci pred troma rokmi počas pandémie otvorili svoje vlastné sídlo Isadore Community Hub, ktoré sa nachádza v jednej z najvýznamnejších pamiatok v Bratislave – v zrekonštruovanej budove Pradiarne 1900, ktorá je súčasťou areálu bývalej Cvernovky. Paradoxne práve v čase covidu sa začalo ich internetovému obchodu s cyklistickým oblečením dariť najviac, preto sa rozhodli otvoriť aj kamennú predajňu, resp. komunitné sídlo. Samotné šitie robí pre Veli­tsovcov známy podnik v Púchove, preto sa bratia rozhodli priestor využívať skôr ako miesto, kde sa má stretávať a rozrastať cyklistická komunita.

„Od septembra sú to práve tri roky, čo sme v týchto nových priestoroch. Bol to pre nás určitý míľnik. Nie je však všetko hotovo. Každá sezóna, každý rok je iný. Vždy sú tam nové výzvy, úspechy i neúspechy... Práve toto nás však baví a posúva stále ďalej,“ povedal pre Nový Čas Martin Velits, na ktorého nadviazal hneď jeho brat.

Na snímke slovenský reprezentant v paracyklistike Jozef Metelka.
Fantázia! Slovensko získalo v Paríži zlato: Metelka zavŕšil zlatý hetrik Zobraziť článok

„S podnikaním sme začínali, keď sme ešte boli profesionálni cyklisti, čo už bude viac ako desať rokov. Áno, prvé roky boli o tom, že sme podnikanie museli kombinovať s cyklistikou, takže sme to celé robili takpovediac zo sedla. Respektíve to bolo také robenie z autobusu medzi etapami. Až potom neskôr sme sa mohli tomu začať plnohodnotne venovať,“ uviedol Peter Velits s tým, že z rodinnej firmy by rád vybudoval veľké meno na globálnom trhu.

Už dnes sú okrem online predaja ich výrobky dostupné vo vyše troch desiatkach kamenných predajní po celom svete, aj v takých krajinách ako Nemecko, Španielsko, Belgicko či Taliansko. „Za tých niekoľko rokov sme sa, samozrejme, niekde posunuli. Stále si však nemyslím, že toto by mala byť naša cieľová stanica. Určite sa s týmto neuspokojíme, nikto z nás tak nie je nastavený. Je pred nami dlhá cesta,“ uzavrel Peter Velits.

Tržby Velitsovcov (podľa portálu Finstat)

2018: 1,87 mil eur

2019: 1,71 mil eur

2020: 2,84 mil eur

2021: 3,79 mil eur

2022: 3,71 mil eur

Martin Velits

2007: Wiesenhof - Felt

2008 - 2009: Team Milram

2010 - 2011: Team HTC - Columbia

2012–2017: Omega Pharma - Quick-Step

Najväčší úspech: 1. miesto v tímovej časovke na Vuelte 2010

Peter Velits

2007: Wiesenhof–Felt

2008 - 2009: Team Milram

2010 - 2011: Team HTC–Columbia

2012 - 2013: Omega Pharma–Quick-Step

2014 - 2016: BMC Racing Team

Najväčší úspech: 2. miesto v celkovej klasifikácii na Vuelte 2010

Cyklistickú verejnosť pohoršilo rasistické správanie dvoch jazdcov tímu Intermarché-Circus-Wanty.
Nevídaný incident na cyklistickej Vuelte: Divá zver zranila jazdcov a spôsobila značné škody! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk