Suslov ešte ani nežil, keď sa hralo na východe: Vypredal by som 30 autobusov

Takmer na deň presne po 26 rokoch sa slovenská futbalová reprezentácia predstaví v Košiciach, kde ju v nedeľu o 18.00 h čaká zápas Ligy ...

Takmer na deň presne po 26 rokoch sa slovenská futbalová reprezentácia predstaví v Košiciach, kde ju v nedeľu o 18.00 h čaká zápas Ligy národov proti Azerbajdžanu. Je to veľká udalosť hlavne pre rodákov z východu krajiny, keďže tí doteraz mohli nastupovať len na západe a v Žiline.

Fotogaléria

V tomto tisícročí pôjde iba o druhý reprezentačný zápas na východe Slovenska. V máji 2002 sme v Prešove v prípravnom stretnutí rozprášili Uzbekistan. V nasledujúcich rokoch sa hrávalo všetko od Žiliny na západ, keďže na východe krajiny nebol vyhovujúci štadión.

Síce sa postavilo NTC v Poprade, ale tam sa národný tím doteraz nepredstavil. Počkalo sa až na novú Košickú futbalovú arénu, ktorá bude pri tejto príležitosti praskať vo švíkoch. „Keby som mohol dať vstupenku každému, kto si vypýtal, tak by prišlo asi 30 autobusov. Tí najdôležitejší ľudia tam budú a verím, že nám bude fandiť celý štadión. Aj spoluhráči, ktorí pochádzajú zo západného Slovenska, vraveli, že sa tešia na zmenu prostredia,“ povedal Tomáš Suslov (22).

Ten ešte ani nebol na svete, keď sa hralo naposledy na východe Slovenska, keďže sa narodil 24 dní po stretnutí s Uzbekmi v Prešove. „Chceme potešiť divákov v Košiciach, ktorí to majú ďaleko na reprezentačné zápasy do Trnavy alebo Bratislavy. Ideme do Košíc s radosťou a veľkými očakávaniami. Viem, že zápas bude vypredaný. Som s tým veľmi spokojný a mám z toho radosť,“ vyjadril sa tréner Francesco Calzona (55).

Východniari v repre

  • Marek Rodák (Košice)
  • Ondrej Duda (Snina)
  • Tomáš Rigo (Poprad)
  • Tomáš Suslov (Sp. Nová Ves)
  • Ľubomír Tupta (Prešov)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk