Majster sveta oslávi okrúhle jubileum: Najviac si cení titul z Göteborgu

Bývalý slovenský hokejista Marek Uram oslávi v nedeľu 8. septembra svoje životné jubileum 50 rokov.

Bývalý slovenský hokejista Marek Uram oslávi v nedeľu 8. septembra svoje životné jubileum 50 rokov.

Fotogaléria

V úvodnej časti nasledujúceho ročníka sa presadzoval predovšetkým ako nahrávač, keď si v 26 zápasoch pripísal 9 gólov a 28 asistencií. V tejto sezóne utrpel zranenie - v zápase proti HC Košice si poškodil meniskus v pravom kolene a niekoľko týždňov vynechal. V túto sezónu Slovan zdolal vo finále extraligy Košice 4:3 na zápasy a obhájil majstrovský titul.

Kariérne úspechy

Uram reprezentoval Slovensko na MS v hokeji dvakrát. Z prvého turnaja v roku 2002 vo švédskom Göteborgu si priniesol historický titul a zaradil sa tak do zlatej generácie slovenských hokejistov. Na druhom si zahral v roku 2007 v Rusku, kde Slováci obsadili šieste miesto. V slovenskej reprezentácii odohral dovedna 73 zápasov a strelil 17 gólov.

Za svoj najväčší úspech prirodzene považuje majstrovský titul z Göteborgu. "Bolo to niečo fantastické. Aj keď som posledné zápasy nehral, ale zúčastnil som sa a bolo to niečo úžasné. Oslavy po prílete do Bratislavy boli fantastické. Vysoko si tiež cením tituly na Slovane. Hlavne ten prvý, keďže rok predtým Slovan bol myslím jeden z najhoršie umiestnených vtedy v extralige. Nám sa to podarilo, hlavne v play off, čo sme zo 14 zápasov za sebou vyhrali 12-krát. Neskutočne rád na to spomínam, bola to veľká paráda. Ešte aj oslava titulu na trenčianskom štadióne, čo Trenčín a Slovan boli vždy veľkí konkurenti. Toto považujem za najväčšie úspechy vo svojej kariére," povedal ďalej Uram.

Hokej je celoživotná vášeň

Po ukončení pôsobenia v Slovane prestúpil do MHC Martin, kde odohral dve sezóny (2009/2010 a 2010/2011). Po dvoch rokoch rýchlych klubových prestupov (Liptovský Mikuláš, Znojmo, Nové Zámky či Žilina) Uram na štyri sezóny zakotvil vo svojom rodnom Liptovskom Mikuláši. Jeho posledné hokejové pôsobenie bolo za HK Detva v sezóne 2022/2023.

"Hokej som hrával profesionálne strašne dlho, do veku 44 rokov. Potom som hrával ešte druhú ligu. Som pri hokeji a pri ňom by som strašne rád aj zostal. Aj teraz trénujem v Liptovskom Mikuláši 7. a 9. hokejovú triedu. To, čo mne dal hokej, snažím sa odovzdať mladším chlapcom a pokúšam sa pomôcť niektorým hráčom dostať tam kde chcú," dodal na záver.

Slovenský hokejový brankár Adam Húska.
Adam Húska má na stole ponuky z KHL: Ruské či bieloruské Dinamo? Zobraziť článok

 Už niekoľko sezón má v tíme funkciu dídžeja Mário Grman.
Český web spojil Mária Grmana s hazardom: Ostrá reakcia agenta! Zobraziť článok

Bývalý futbalista Filip Šebo dovolenkuje so Slovanistom Vladimírom Weissom ml. a spoločnými zábermi sa pochválil na sociálnych sieťach.
Weiss ml. si pred Ligou majstrov doprial oddych: So Šebom dovolenkuje na párty ostrove! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk