Tréner Calzona bol spokojný, vrásky mal len z jednej veci: Hancko pomenoval, čo treba zlepšiť

Slovenskí futbalisti potešili trénera Francesca Calzonu v zápase v Estónsku nielen víťazstvom 1:0, ale aj prístupom, na ktorý upozorňoval ...

Slovenskí futbalisti potešili trénera Francesca Calzonu v zápase v Estónsku nielen víťazstvom 1:0, ale aj prístupom, na ktorý upozorňoval od pondelňajšieho zrazu.

Fotogaléria

Calzona dal v základnej zostave príležitosť aj útočníkovi Róbertovi Boženíkovi, ktorý v novej sezóne čaká na prvý gól v drese Boavisty Porto. V druhom polčase ho vystriedal Dávid Strelec a o pár minút mal prsty v góle Suslova. "Dávid mal po ME krátku dovolenku a potom hral veľa zápasov v klube. Už pred stretnutím som musel premýšľať nad tým, ako to zostaviť, pretože už o tri dni máme ďalší náročný zápas. Naša voľba padla na Roba, keďže sme Dávidovi chceli dopriať oddych," prezradil Calzona.

Po zápase dal dole pomyselný klobúk pred obrancom Petrom Pekaríkom, pre ktorého bol zápas v Estónsku prvý od ME, keďže naďalej je bez klubovej príslušnosti: "Nemám slov. On je pre nás jednoducho istota. Snažíme sa nájsť za neho náhradu, ale je to veľmi náročné. Napriek tomu, že už dlhšie nehrá v klube, vždy príde stopercentne pripravený. Je to veľký profesionál, v ktorom máme veľkú istotu. Aj jeho výkony na ihrisku potvrdzujú, že je pre nás správna voľba."

Rozhodujúci moment zápasu priniesla 70. minúta. Slováci v nej umlčali domáce publikum, ktoré mrzel neuznaný gól Estóncov. "Ani som nevnímal, že by sme inkasovali gól. Miňo (Škriniar) aj s Marekom Hamšíkom to videli a hneď ukazovali, že to bol ofsajd. Myšlienka, že prehrávame v Estónsku, ani nestihla prísť. Potom prišiel náš gól, pri ktorom sme ukázali to, čo sme nacvičovali počas týždňa - lopta na krajného obrancu, nábeh "Šula" (Lukáša Haraslína, pozn.) za obranu, "Laci" (László Bénes) do nebezpečného priestoru pred bránou, veľa hráčov v boxe. Prvá nevyšla, no z druhej to padlo. Znovu sa ukázalo, že ak budeme plniť to, čo od nás chce tréner, budeme úspešní," poznamenal obranca Dávid Hancko.

Pre Suslova to bol 4. gól v 33. reprezentačnom zápase. "Videl som, že "Šulo" Haraslín zakončoval a ja som sa snažil dobehnúť s tým, že som čakal, že by sa lopta mohla odraziť ku mne. To sa aj stalo, bol som pripravený. Potom to už bol jednoduchý gól."

Aj Hancko vyzdvihol úspešný vstup do Ligy národov a najmä správny prístup k duelu, v ktorom sa od tímu očakával trojbodový zisk: "Nie je jednoduché začať nový turnaj. Sme na začiatku novej sezóny a nie sme v takom tempe. Náš cieľ bol zvíťaziť v Estónsku a musíme byť vďační aj za triumf 1:0. "Miňo" Škriniar povedal, že takýto zápas by sme pred pár rokmi nezvládli a nevytvorili by sme si toľko šancí. Do ďalších zápasov treba zlepšiť efektivitu a bojovať. Verím, že potešíme aj domácich divákov v zápase proti Azerbajdžanu."

Bývalý futbalista Filip Šebo dovolenkuje so Slovanistom Vladimírom Weissom ml. a spoločnými zábermi sa pochválil na sociálnych sieťach.
Weiss ml. si pred Ligou majstrov doprial oddych: So Šebom dovolenkuje na párty ostrove! Zobraziť článok

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo to dokázal! Ako prvý pokoril neuveriteľnú gólovú métu Zobraziť článok

Slovenskí futbaloví reprezentanti otvorili nový ročník Ligy národov zápasom proti Estónsku.
Slovenskí futbalisti v Lige národov zaváhanie nepripustili: O výhre v Estónsku rozhodol Suslov! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk