Švédsky skokanský rekordér neprestáva udivovať: V šprinterskom súboji zdolal slávneho bežca

Švéd Armand Duplantis (24) je skutočne fenomén svetovej atletiky. Najlepší skokan o žrdi v histórii, ktorý už desaťkrát prekonal svetový ...
  • Zdroj: Northfoto

Švéd Armand Duplantis (24) je skutočne fenomén svetovej atletiky. Najlepší skokan o žrdi v histórii, ktorý už desaťkrát prekonal svetový rekord, si teraz vyšliapol na slávneho šprintéra a ďalšiu hviezdu Karstena Warholma (28). Bola to veľkolepá šou!

FOTOGALÉRIA: Duplantis vs. Warholm

Všetko odštartovala nevinná stávka, ktorá sa premenila na skutočnosť. Duplantis vyzval severského kolegu a úspešného šprintéra Karstena Warholma, mimo iného svetového rekordéra na 400 metrov v behu cez prekážky.

Obaja atléti sa vzájomného súboja dočkali pred štartom Diamantovej ligy vo švajčiarskom Zürichu na exhibícii, ktorá dostala meno Karsten vs. Mondo. Švéd prekvapivo zdolal Nóra na stometrovej trati s vynikajúcim časom 10.37 sekúnd. 

Ilustračná fotografia.
Ďalšia krutá rana pre športovú scénu: Zomrel bývalý svetový rekordér Zobraziť článok

Warholm tak prehral stávku a na mítingu si bude musieť obliecť švédsky dres. V cieli si dokonca Duplantis neodpustil víťazný pohľad. „Musím oceniť Monda, porazil ma férovo. Skvelo vyštartoval, nádherné preteky," povedal Warholm pre portál worldathletics.org

„Od olympiády som sa v tréningu nedotkol tyče, len som behal," smial sa Duplantis a ďalej dodal: „Milujem šprint, je to asi nejlepšia vec na svete. Neexistuje lepší pocit, ktorý by sa dal porovnať s tým zlomkom sekundy, kým sa ozve výstrel z pištole."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk