Učinila zásadné rozhodnutie: Jedna z najkrajších futbalistiek zavesila kopačky na klinec

Čaká ju zaslúžený dôchodok. Jedna z najúspešnejších a zároveň najkrajších futbalistiek ukončila kariéru. Alex Morganová (35) vo štvrtok ...
  • Zdroj: Northfoto

Čaká ju zaslúžený dôchodok. Jedna z najúspešnejších a zároveň najkrajších futbalistiek ukončila kariéru. Alex Morganová (35) vo štvrtok oznámila, že sa po 14 rokoch lúči s milovaným športom.

FOTOGALÉRIA: Jedna z najkrajších futbalistiek zavesila kopačky na klinec

Slávna hráčka absolvuje posledný zápas 9. septembra, kedy jej tím San Diego Wave odohrá domáci duel proti North Carolina Courage. Bývalá kapitánka amerického národného tímu za reprezentáciu nastúpila do 233 stretnutí, v ktorých strelila 123 gólov, čo ju historicky radí na piatu priečku.

„Vyrástla som na tomto celku, bolo to omnoho viac než futbal," citovala slová Morganovej americká reprezentácia a ďalej pokračovala: „Bolo to priateľstvo, rešpekt a vzájomná podpora. Je mi neuveriteľnou cťou, že som si mohla požičať erb na viac ako 15 rokov. Za ten čas som o sebe veľa naučila a vďačím za to spoluhráčkam i fanúšikom." 

V rozlúčkovom videu na sociálnej sieti X prezradila, že do dôchodku chcela ísť už skôr, no všetko prehodnotila, keď zistila, že čaká druhé dieťa. ​„Mám v tomto rozhodnutí jasno. Trvalo to dlho a toto rozhodnutie nebolo jednoduché. Na začiatku roka 2024 som však v srdci aj duši cítila, že toto je posledná sezóna, v ktorej budem hrať futbal," vyhlásila skúsená Morganová. 

Nigérijský futbalista Victor Adeboyejo (vpravo).
Bizarné zranenie v tretej anglickej lige: Nigérijčan skončil v nemocnici po kýchnutí! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk