Emotívna posledná rozlúčka: Za hviezdnym hokejistom († 31) plakali masy fanúšikov

Hráči zámorských tímov Columbus Blue Jackets a Calgary Flames i stovky fanúšikov vzdali hold americkému hokejistovi Johnnymu Gaudreauovi, ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hráči zámorských tímov Columbus Blue Jackets a Calgary Flames i stovky fanúšikov vzdali hold americkému hokejistovi Johnnymu Gaudreauovi, ktorý pred týždňom zomrel vo veku 31 rokov. Bývalý krídelník zahynul pri tragickej autonehode spoločne so svojím bratom Matthewom.

FOTOGALÉRIA: Za hviezdnym hokejistom († 31) plakali masy fanúšikov

Dav sa zhromaždil pred domovským štadiónom Blue Jackets v Columbuse aj v blízkosti arény Scotiabank Saddledome v Calgary. Johnnymu a Matthewovi prítomní venovali ticho trvajúce 13 minút a 21 sekúnd. Trinástku nosil na drese Johnny, 21-ku Matthew počas pôsobenia v univerzitnom tíme Boston College. Johnnyho do NHL draftoval kanadský klub v roku 2011. V drese Flames odohral celkom 644 zápasov, až kým sa v sezóne 2022/23 nepresunul do Columbusu. Do tohto klubu prišli pred začiatkom sezóny viacerí hráči.

„Bol to kamarát, otec, manžel, syn a brat. Bol to úžasný hokejista, ktorý vždy hral s veľkou vášňou a radosťou. Rovnako pozitívny bol aj mimo ľadovej plochy. Bol to taký zábavný chlapík a mal úsmev, ktorý dokázal rozveseliť človeka, nech sa dialo čokoľvek. Je požehnanie, že sme ho poznali," uviedol kapitán tímu Boone Jenner. „Naše srdcia sú rozbité na milión kúskov, o tom niet pochýb. John bol úžasný spoluhráč a skvelý kamarát," dodal obranca Erik Gudbranson.

Jaromír Jágr.
Jágr prehovoril po tragickej smrti Gaudreaua († 31): Dojemný odkaz Zobraziť článok

Na rozlúčke sa zúčastnil aj generálny manažér Blue Jackets Don Waddell. „Toto je samozrejme veľmi ťažké obdobie pre nás všetkých, vrátane fanúšikov. V tejto organizácii je výnimočná skupina ľudí, hráčov a priaznivcov a spoločne sa cez to prenesieme," citoval Waddella portál nhl.com.

Medzitým sa v kanadskom Calgary zišli prezident tímu Robert Hayes, generálny manažér Craig Conroy či kapitán Mikael Backlund. „Johnny bol skvelý spoluhráč a priateľ. Mám šťastie, že som mohol sledovať, ako sa vyvíjal z vysokoškoláka na muža. Pamätám si, ako som sedel doma na gauči pre zranenie a pozeral jeho prvý zápas v NHL. Samozrejme, že hneď strelil gól," zaspomínal Backlund.

Conroy okrem iného vyzdvihol komunitu tímu: „Toto je úžasná účasť pre Johnnyho a Matthewa, ale neprekvapuje ma to. Fanúšikovia Flames sem chodili hneď, ako sme sa všetci dopočuli túto tragickú správu. Každý deň tu toho pribúdalo viac a viac a teraz, keď vás tu všetkých vidím, som hrdý na to, že som súčasťou Calgary. Toto je dôvod, pre ktorý bol Johnny na toto mesto hrdý." Johnnyho a o dva roky mladšieho Matthewa zrazilo auto neďaleko ich rodného mesta Salem v štáte New Jersey, keď boli na bicykloch.

Slovenský hokejista Martin Pospíšil na zraze v Žiline.
Zdrvený útočník Martin Pospíšil: Stále to neviem predýchať... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk