Eliška Mintálová rozobrala dôvody predčasného konca sezóny: Po útokoch zväzu som už ďalej nevládala

Poriadne dusná atmosféra! Spor v slovenskom vodnom slalome priniesol následky. Kajakárka Eliška Mintálová (25) oznámila, že predčasne ...
  • Zdroj: Martin Domok

Poriadne dusná atmosféra! Spor v slovenskom vodnom slalome priniesol následky. Kajakárka Eliška Mintálová (25) oznámila, že predčasne končí sezónu. Konflikt medzi olympionikmi a výkonným riaditeľom zväzu Martinom Stanovským ml. (28) tak dosiahol svoj vrchol.

Trénovať bude

„Mňa šport baví a budem trénovať aj teraz! Síce nejdem na sveťáky, ale trénujem, lebo ma to baví… Je však smutné, že takýto ľudia sú vo vedení, pretože to, akým spôsobom ničia slovenskú kanoistiku, je nehorázne. Ničia športovcov, trénerov, ale najmä budúcnosť športu a budúce generácie,“ začala svoje rozprávanie na úvod pre Nový Čas Mintálová a jedným dychom pokračovala.

Mintálová si so snúbencom urobili fotku aj pred múzeum Louvre.
Mintálová a Paňková vracajú Stanovskému úder a požadujú ospravedlnenie: Ohovára nás a klame! Zobraziť článok

„To, že nebudem v tomto roku už reprezentovať Slovensko, bolo naozaj ťažké a dlhé rozhodovanie. Naozaj celý rok každé jedny preteky sme boli konfrontovaní zo strany zväzu a už mám toho naozaj dosť. Kto ma pozná, vie, že som športovkyňa, ktorá robí šport naplno. V takomto napätí, ktoré panuje, sa to však nedá. To, že nebudem štartovať, neberiem zase len negatívne, tento čas využijem na zanalyzovanie celej prípravy, všetkých 3 rokov. Kde sme sa posunuli, na čom musím zapracovať. To znamená, že si preberieme každú jednu jazdu, každý mezocyklus prípravy,“ dodala rozhodne Mintálová, ktorú mrzia najviac Stanovského slová o „zásnubách za štátne v Paríži“.

Snúbenec podniká

„Samozrejme, mrzí to, hlavne, keď viete, že je to blbosť! Ja som nevedela, že sa to stane, predsa som žena. Priateľ je asistent trénera, ale má vlastnú firmu s drevom, to znamená, že svoj čas na rozvoj firmy obetuje pre mňa a pomáha môjmu tímu. Uvedomovala som si, že je to len útok na moju osobu, a človek, ktorý to čítal, tomu ani neveril. Pán Stanovský ukázal celému Slovensku, aký je amatér s neprofesionálnym prístupom. Veľmi si želám, aby sa vyčistil vzduch v našom zväze,“ povzdychla si rodáčka zo Žiliny. Vedenie zväzu podľa nej proste nevie prijať fakt, že má aj asistenta trénera.

Slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová.
Mintálová musela tesne pred štartom riešiť nepríjemnú situáciu: Zdravotné komplikácie?! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk