Adam Húska má na stole ponuky z KHL: Ruské či bieloruské Dinamo?

Tento týždeň odštartovala KHL s deviatimi slovenskými hokejistami, pričom čoskoro sa ich počet môže zaokrúhliť na desať. Brankár Adam ...
  • Zdroj: TASR

Tento týždeň odštartovala KHL s deviatimi slovenskými hokejistami, pričom čoskoro sa ich počet môže zaokrúhliť na desať. Brankár Adam Húska (27), ktorý sa chcel kvôli americkej manželke Taylor vrátiť do zámoria, totiž podľa najnovších správ predsa len zrejme zostane v KHL.

Torpedo Nižný Novgorod však má vymeniť za Dinamo, pričom sa má rozhodnúť, že či to z Moskvy, alebo Minska.

FOTOGALÉRIA: Húska má na stole ponuky z KHL

Zvolenský odchovanec po minulej sezóne odmietol ponuku Nižného Novgorodu na predĺženie kontraktu, pričom sa spomínalo, že kvôli svojej manželke by sa rád vrátil do NHL. „Adam zatiaľ neoznámil svoje rozhodnutie, či bude v kariére pokračovať v Rusku. Myslím si, že čaká na otvorenie trhu v NHL,“ vyhlásil ešte v máji Húskov agent Šumi Babajev pre Match TV. Slovenský brankár mal v oboch sezónach v KHL percentuálnu úspešnosť zákrokov nad 91 percent.

Podľa najnovších informácií z ruských a bieloruských médií má náš brankár na stole dve ponuky z KHL. Stránka na sociálnej sieti VKontakte Hokej - KHL - NHL tvrdí, že v hre sú Dinamo Moskva a Dinamo Minsk, pričom bližšie k podpisu má byť s klubom z hlavného mesta Ruska.

Problémom na ruskom trhu však môže byť to, že práva naňho stále vlastní Nižný Novgorod, ktorý za ich predaj údajne požaduje vysokú sumu. „Za Húsku požadujú 65 miliónov rubľov,“ píše belarushockey.com. V prepočte ide o 650-tisíc eur, čo nie je málo ani v druhej najlepšej lige sveta.

Je proti vojne

„Otvorene vojnu nepodporujem a som proti nej a taktiež mi vadia jej nevinné obete. Mne sa naskytla možnosť ísť do KHL, pričom taká ponuka môže prísť raz za život. Ak by som to odmietol, tak by som po kariére asi aj ľutoval, že som to neskúsil,“ povedal o príchode do Ruska pre MY Zvolen.

Johnnyho Gaudreaua († 31) ľudia milovali.
Emotívna posledná rozlúčka: Za hviezdnym hokejistom († 31) plakali masy fanúšikov Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk