Tvrdá rana pre slovenský hokej: Zomrel najlepší strelec a klubová legenda Martina († 65)

Tragická správa zasiahla slovenský hokej! Vo veku 65 rokov zomrela klubová legenda martinského hokeja a najlepší strelec v histórii tohto ...
  • Zdroj: iStock

Tragická správa zasiahla slovenský hokej! Vo veku 65 rokov zomrela klubová legenda martinského hokeja a najlepší strelec v histórii tohto klubu Jaroslav Markovič.

Smutná správa pre slovenský hokej! Vo veku 65 rokov zomrel bývalý útočník Jaroslav Markovič. Ten je najlepším strelcom v klubovej histórii Martina. Jeho najväčším úspechom bol zisk striebra v drese Československa na majstrovstvách Európy do 18 rokov. Tento úspech sa mu podaril dosiahnuť v nemeckom Bremerhavene v roku 1977.

 Už niekoľko sezón má v tíme funkciu dídžeja Mário Grman.
Český web spojil Mária Grmana s hazardom: Ostrá reakcia agenta! Zobraziť článok

Počas svojej kariéry hral Markovič aj federálnu ligu za Košice, ale väčšinu kariéry zostal verný svojej "srdcovke" - Martinu. "Do konca svojej kariéry pôsobil v Martine a je historicky najlepším strelcom martinskej hokejovej histórie," píše klub MHA Martin na sociálnej sieti Facebook. Jaroslav Markovič svoje bohaté skúsenosti odovzdával mládeži v Turci. Vychoval aj úspešného hokejistu - syna Jaroslava Markoviča mladšieho, ktorý pôsobí ako manažér tímu MHA Martin. V minulosti bol kapitánom MHC Martin, hrával aj za Zvolen, Trenčín, Žilinu či Slaviu Praha.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk