Libor Hudáček: Pýtali sa ma, kam do NHL idem! Prečo to napokon nevyšlo?

Slovenský hokejový reprezentačný útočník Libor Hudáček už kapitolu NHL definitívne uzavrel. Svojho času sa ho vypytovali, do ktorého ...

Slovenský hokejový reprezentačný útočník Libor Hudáček už kapitolu NHL definitívne uzavrel. Svojho času sa ho vypytovali, do ktorého klubu zámorskej profiligy má namierené. No napokon to nevyšlo...

Fotogaléria

Kreativita, rýchlosť, zdravá drzosť. Libor Hudáček bol vždy zjavom na ľade aj mimo neho. Novinárov a fanúšikov zabával vtipnými hláškami, na ľade zas vynikal technickými parádičkami. Na odovzdávaní cien v ankete Hokejista roka spomenul celkový víťaz Juraj Slafkovský práve jeho meno pri otázke, koho by si zobral do NHL. No a Libor Hudáček nezostal nič dlžný svojej povesti a vtipne kontroval, že teda čaká na vybavenie kontraktu v Montreale.

Kristián Pospíšil - priateľka Veronika a Juraj Slafkovský.
Na Hokejistovi roka žiarili naše hviezdy na čele so Slafkovským: Ukázali svoje trofeje Zobraziť článok

Kapitola NHL už uzavretá

O pôsobení v NHL v istom momente kariéry sníval, nebol od toho ďaleko. Ale ako priznal v relácii V športovom SITE, túto kapitolu už považuje za uzavretú. "Už áno. Nedostal som sa tam ani v čase, keď som bol vo švédskej lige pred časom na čele produktivity. Novinári sa ma vtedy pýtali, že do ktorého zámorského tímu pôjdem, nie či pôjdem. Asi bude chyba niekde vo mne, ale aj tak som vďačný za to, čo sa mi počas kariéry podarilo," hovoril reprezentačný útočník úprimne.

Rozhodne však nič neľutuje. Napokon, vo svojej zbierke má striebro z majstrovstiev sveta, bronz z olympiády, vyhral slovenskú extraligu a v posledných dvoch sezónach triumfoval v českej extralige v drese Třinca. "Aj v Európe sa totiž hrá výborný hokej, aj tu sa dá slušne zarobiť, povyhrávať trofeje a precestovať svet. Veľmi si vážim jeden článok istého novinára, ktorý o mne nedávno napísal, že som najlepším hráčom v Európe bez čo i len jedného štartu v NHL. To sú veci, ktoré vedia takisto zahriať pri srdci."

Pozorné oko fanúšikov aj hokejových odborníkov si zaiste všimlo, že Hudáček zreje ako víno. V minulosti mu bolo vyčítané slabšie bránenie, ale to už je minulosťou. Za zlepšenie svojej defenzívnej hry vďačí práve pôsobeniu v Třinci. "Porozumel som tamojšiemu systému. Naučili má lepšie brániť. Keď chce hráč vyhrávať, tak sa musí podriadiť všetkému okolo. Ja som sa podriadil a urobil všetko pre tím. Moja úloha je dávať góly, vytvárať šance a to som tiež preniesol na ľad. Takto do seba zapadli aj ostatné veci v mužstve, preto sme tie tituly vyhrali."

Hudáček by so Slafkovským vytvoril útočný tandem rád.
Hudáček ako eso v Montreale? Slafko, vybav mi kontrakt, žartoval Libor Zobraziť článok

Syn po stopách brata Jula?

Hudáček po príchode do Třinca v oboch sezónach získal titul. Netají, že v klube je veľmi spokojný a rovnako je to aj zo strany vedenia "oceliarov". Slovenský útočník netají, že už sa rozprávajú o novom kontrakte. "Mám zmluvu na ďalšiu sezónu a už prebehli rokovania aj o predĺžení kontraktu o ďalšie tri roky. Veľmi rád by som tu pokračoval a získaval ďalšie tituly. To človeka nikdy neomrzí."

Hokeju sa venuje aj Hudáčkov syn Libor mladší. No aktuálne to vyzerá skôr tak, že sa uberie po stopách Jula Hudáčka, ktorý je výborným gólmanom. "Hráva v Třinci. Zatiaľ ho to veľmi baví, poctivo chodí na tréningy a je to toho čím ďalej tým viac zažratý. Aj teraz mi volal, že kedy prídem domov, aby som mu ukázal trofej, ktorú som dostal počas galavečera Hokejista roka. Ťahá ho to ale do bránky, chce robiť také šašoviny ako môj brat Julo. Uvidíme čo z neho bude, baví ho aj futbal, takže čas ukáže, akým smerom sa vydá."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk