Aj Slafkovský môže závidieť: Leon Draisaitl bude najlepšie platený v NHL

Nedávno hokejoví fanúšikovia híkali nad tým, aký rozprávkový kontrakt podpísal Juraj Slafkovský (20). Toho si od budúcej sezóny na osem ...
  • Zdroj: SITA/AP

Nedávno hokejoví fanúšikovia híkali nad tým, aký rozprávkový kontrakt podpísal Juraj Slafkovský (20). Toho si od budúcej sezóny na osem rokov za 60,8 milióna dolárov upísal Montreal Canadiens. Nie je to však nič oproti tomu, ako si v Edmontone Oilers ocenili služby nemeckého útočníka Leona Draisaitla (28), ktorému dajú takmer dvojnásobok.

FOTOGALÉRIA: Leon Draisaitl

Zaujímavosťou je to, že syn rodáka z Karvinej Petra Draisaitla (58), ktorý trénoval Bratislava Capitals i HC Košice, podpísal z časového hľadiska rovnakú zmluvu ako Slafkovský. Aj nemeckej hviezde bude platiť až od budúcej sezóny a na osem rokov. Rozdiel je však v tom, že to nie je „len“ 60,8 milióna dolárov, ale až 112.

Od budúcej sezóny sa tak so 14 miliónmi na sezónu stane najlepšie plateným hráčom NHL.

Na snímke Samuel Hlavaj, ktorý triumfoval v kategórii Najlepší brankár.
Z Hlavaja sa stal stroj na hlášky: Aha, čo dal Samo po postupe na ZOH! Zobraziť článok

„Leon je mimoriadne talentovaný hráč, veľká súčasť toho, o čo sa snažíme. Bol s nami už dlhší čas a to sa nezmení. Je ťažké nájsť v NHL skutočnú hviezdu, a keď už jednu máte, vaším cieľom musí byť udržať si ju,“ povedal pre TSN generálny manažér Olejárov Stan Bowman.

Johnny Gaudreau (USA) a Martin Pospíšil (SR) v súboji počas MS 2024 v Česku.
Manželka zosnulého hokejistu Gaudreaua: Dojemný odkaz do neba! Zobraziť článok

Nemec tak prekoná amerického útočníka Austona Matthewsa (26) z Toronta Maple Leafs, ktorý má aktuálne na konte najdrahšiu zmluvu v NHL. Štvorročný kontrakt mu garantuje príjem 13,25 milióna dolárov na sezónu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk