Kuckovi biznis prekvitá: Investície sa mu vo veľkom vracajú

Darí sa mu nielen na ihrisku, ale aj v podnikaní. Juraj Kucka (37) síce v Estónsku za národný tím nenastúpi kvôli zranenému kolenu, no ...

Darí sa mu nielen na ihrisku, ale aj v podnikaní. Juraj Kucka (37) síce v Estónsku za národný tím nenastúpi kvôli zranenému kolenu, no môže ho tešiť to, že biznis v podobe reštaurácie a penziónu Meridiana v Bojniciach prekvitá a každoročne mu stúpajú tržby. Podnik vedie jeho brat Patrik, ktorý odhalil aj plány na ďalšie expandovanie.

Fotogaléria

Ak sa chcete u Kuckovcov ubytovať, treba to robiť s predstihom. Ak sa chcete najesť, dostanete na tanier kvalitné jedlo, keďže nešetria na surovinách. Rovnako neboli lakomí ani na materiáli, čo sa im teraz vracia. „Keď sme začínali, spýtal som sa brata, či chce zarobiť rýchlo a kúpime lacné materiály, alebo vybudujeme niečo trvácne a zainvestujeme do kvality,“ zaspomínal si Patrik Kucka pre Forbes.

Na začiatku potrebovali 400 stoličiek. „Jeden druh za cenu 70 eur by nám vyhovoval, ale keď som ju chytil, pôsobila ako lacná napodobenina. Povedal som, že sa mi nepáči a že potrebujeme niečo kvalitnejšie. V obchode mi odpovedali, že majú presne takú istú stoličku, len kvalitnejšiu, lenže bude stáť 150 eur,“ povedal brat známeho futbalistu. Len za stoličky tak dali 60-tisíc eur.

Aj vďaka takýmto detailom majú kopu zákazníkov, čo dokazujú ich tržby. V minulom roku sa reštaurácia vyšplhala na tri milióny eur a penzión zaostal len o krok s viac ako jedným miliónom. Ak sa pozrieme na zisk podľa FinStatu, tak penzión vygeneroval vyše 53-tisíc eur. Reštaurácia dokonca 475-tisíc eur.

Toto leto však prinieslo veľký zvrat. Reštaurácia totiž ukončila spoluprácu s najväčším zamestnávateľom v regióne, pre ktorého varila denne 600 obedov. To však vnímajú vo firme ako výzvu na to, aby sa posunuli v kvalite a začali experimentovať s novými gastronomickými trendmi, ako je zrenie steakov.

Investícia do salaša

Manažér Patrik Kucka však naznačuje, že to nie je koniec ich ambícií. S bratom Jurajom často diskutujú o budúcnosti. Najnovšie investovali do salaša Vígľaš za Bojnicami, čo môže byť len začiatkom ďalšej veľkej veci, ktorú Kuckovci prinesú do regiónu. „Stále zostaneme v oblasti stravovania a ubytovania,“ doplnil.

Odporúčame z TIVI.sk