Dopingová kauza Sinnera? Federer to povedal za všetkých: Vynára sa zásadná otázka!

Švajčiarsky tenista Roger Federer prehovoril o dopingovej afére Taliana Jannika Sinnera. Možno nedopoval, ale...

Švajčiarsky tenista Roger Federer prehovoril o dopingovej afére Taliana Jannika Sinnera. Možno nedopoval, ale...

Fotogaléria

Veľké haló sa strhlo okolo talianskeho tenistu Jannika Sinnera po tom, čo sa prevalilo, že bol v marci dvakrát pozitívne testovaný na zakázaný anabolický steroid. Napriek tomu, že prebiehalo vyšetrovanie jeho kauzy, mohol ďalej štartovať na turnajoch. Hoci mu hrozil dvojročný zákaz činnosti, vyviazol napokon bez trestu. Dôvod? Zakázaná látka sa mu do tela dostala pri masáži. Jeho fyzioterapeut totiž na reznú ranu na ruke používal liečivý sprej s obsahom zakázanej látky. Po prevalení kauzy dostal od Sinnera "padáka".

V šou Today prvýkrát o Sinnerovej kauze prehovoril legendárny Švajčiar Roger Federer. A vyslovil názor, ktorý majú mnohí a to, že sa v svetovom tenise používa dvojaký meter. Zaobchádzanie so svetovou jednotkou bolo skrátka iné... Spomeňme si na Rumunku Simonu Halepovú, ktorá dlho bojovala o svoju nevinu po tom, čo dostala stopku po odhalení zakázanej látky v jej organizme. Napokon vysvitlo, že sa do jej tela dostala v kontaminovanom doplnku výživy, ktorý jej odporučil vtedajší tréner Patrick Mouratoglou.

Na snímke tenista Lukáš Klein.
Lukáš Klein pred ázijskou premiérou: Máme odvážny cieľ, ale aký iný by sme mali mať Zobraziť článok

Možno nedopoval, ale...

"Nie je to niečo, čo by sme chceli vidieť v našom športe, takýto druh správ. Bez ohľadu na to, či niečo urobil alebo nie,” hovoril 20-násobný grandslamový víťaz Roger Federer. "Nech to urobil akýkoľvek hráč. Vytvára to rozruch, ktorý nechceme. Rozumiem frustrácii: zaobchádzalo sa s ním rovnako ako s ostatnými? A myslím, že táto otázka príde na rad. Všetci do značnej miery veríme, že nakoniec nič neurobil,“ pokračoval Federer.

“Ale nekonzistentnosť rozhodnutí, prípadne, že nemusel pauzovať, kým si neboli 100% istí, čo sa stalo – myslím, že to je otázka, na ktorú treba odpovedať,” vynára sa podľa Federera základná otázka pochybnosť, ktorá určite napadla mnohých. Sinner aktuálne štartuje na grandslamovom US Open, kde sa cez McDonalda, Michelsena, O´Connella a Paula dostal už do štvrťfinále. V tom sa stretne v, podľa mnohých, predčasnom finále s Rusom Daniilom Medvedevom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk