Prekvapenie v hokejovom Slovane: S tímom trénuje hviezda NHL!

 Obliekol si belasý dres, ale zatiaľ iba tréningový! Reč je o útočníkovi tímu NHL New Jersey Devils Tomášovi Tatarovi (33). Kapitán hokejovej ...
  • Zdroj: TASR/František Iván

Obliekol si belasý dres, ale zatiaľ iba tréningový! Reč je o útočníkovi tímu NHL New Jersey Devils Tomášovi Tatarovi (33). Kapitán hokejovej reprezentácie, ktorý doviedol cez víkend náš tím v olympijskej kvalifikácii na zimné hry 2026 do Talianska, sa v utorok nečakane objavil na tréningu bratislavského Slovana. Nášmu denníku prezradil, že pred blížiacim sa odletom do zámoria bude ladiť formu práve so slovanistami...

FOTOGALÉRIA: tatar slovan

Skúsený útočník Tomáš Tatar už niekoľko rokov žije v Bratislave aj so svojou snúbenicou Veronikou. Cez víkend spoločne so svojimi spoluhráčmi z národného mužstva vybojoval pre Slovensko v bratislavskej olympijskej kvalifikácii postup na zimné hry 2026.

„To bol náš cieľ a som rád, že sme ho splnili. Bol to náročný turnaj, keďže sme do zápasov išli z plnej prípravy a bez žiadneho zápasu, ale zvládli sme to a na chalanov som hrdý. Najťažší bol asi ten prvý súboj proti Rakúsku. Som rád, že Slovensko bude opäť na olympiáde a o to viac, že turnaj bude aj s hráčmi NHL,“ povedal po postupe náš kapitán.

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar.
Útočník Tatar o účasti hráčov z KHL: Takto to vidím ja... Zobraziť článok

Ten už v najbližších dňoch odlieta do zámoria, kde sa po ročnej prestávke vrátil do tímu New Jersey. „Pôvodne som chcel letieť skôr, ale trošku sa mi to natiahlo, takže letím o pár dní neskôr,“ povedal pre náš portál Tatar.

Keďže Tomáš žije v Bratislave, tak sa rozhodol do odletu trénovať s tímom bratislavského Slovana. „Áno, už v utorok som bol na prvom tréningu so slovanistami a vo štvrtok idem s nimi na ľad opäť. Som rád, že mi vyšli v ústrety a môžem s nimi trénovať pred odchodom do Ameriky,“ dodal Tatar, ktorý sa veľmi dobre pozná najmä s kapitánom belasých Michalom Sersenom. Spoločne v roku 2012 vybojovali na MS vo Fínsku strieborné medaily.

Do New Jersey sa vrátil po ročnej pauze.
Tomáš Tatar o kvalifikácii na ZOH a novej sezóne: Klub nás nemusel uvoľniť Zobraziť článok

Taký hráč je prínos

O možnosť trénovať so slovanistami požiadal bratislavský klub samotný Tatar. „Absolútne nám to nerobilo žiadny problém, aby taký hráč s toľkými štartami v NHL s nami trénoval. Je to iba prínos pre našich chalanov, že ho môžu vidieť v tréningu na ľade a niečo sa od neho naučiť,“ vyjadril sa pre Nový Čas kouč belasých Peter Oremus.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk