Ex-priateľ Bagárovej Muradov má vážny problém: Vyhadzov z Česka!

Známy český bojovník MMA s uzbeckým pôvodom Makhmud Muradov má vážny problém! Súd potvrdil, že kvôli kontaktom s príslušníkmi mafie bude ...
  • Zdroj: Instagram/monikabagarova

Známy český bojovník MMA s uzbeckým pôvodom Makhmud Muradov má vážny problém! Súd potvrdil, že kvôli kontaktom s príslušníkmi mafie bude musieť opustiť Českú republiku. Pritom má v Česku priateľku, dcéru aj prácu.

FOTOGALÉRIA: muradov sabina

Známy český bojovník MMA Makhmud Muradov má na krku vážny problém! Bude musieť opustiť Českú republiku, rozhodol o tom súd. "Podľa ministerstva vnútra predstavuje pre štát bezpečnostné riziko, ktoré vyplýva z jeho stykov s kriminálnym prostredím. Vnútro vychádzalo z poznatkov polície. Záver ministerstva teraz potvrdil súd, ktorý v utorok zamietol zápasníkovu žalobu," informuje o tom portál aktualne.cz.

Makhmud Muradov
Tvrdá rana pre ex-Bagárovej: Po tomto zostal Muradov v šoku! Zobraziť článok

Musí preč z Česka

Makhmud Muradov je pôvodom z Uzbekistanu. Do Česka prišiel v roku 2011 kvôli štúdiu, neskôr sa tu uchytil ako bojovník MMA. Dotiahol to až do najlepšej svetovej organizácie UFC. Muradov sa usiloval získať prechodný pobyt v Česku, nakoľko má dcérku Rumiu so speváčkou Monikou Bagárovou. "Ministerstvo vnútra rozhodlo na základe utajenej správy Národnej centrály proti organizovanému zločinu, podľa ktorej Muradov udržiava dlhodobé styky s príslušníkmi balkánskeho organizovaného zločinu. Tieto kontakty mal nadviazať prakticky od chvíle, keď pricestoval do Česka," dodáva český portál.

"Jedná sa o osobu mediálne nadštandardne známu, má milióny fanúšikov po celom svete. Je úplne logické, že navštevuje akcie, kde sa s ním množstvo ľudí chce vyfotiť alebo ho pozývajú na rôzne akcie. Nie je v jeho silách v tomto množstve o každom vedieť, čo robí alebo či nie je problémovou osobou," hájil Muradova pred súdom jeho advokát Marek Čechovský.

Zanechá prácu, dcéru aj priateľku

Makhmud Muradov žiadal o povolenie k prechodnému pobytu, ktoré sa vydáva najviac na päť rokov. Po vynesení právoplatného rozsudku ale bude musieť Česko opustiť. V Českej republike sa môže zdržiavať už len na základe víza, ktoré mu umožňuje pobyt maximálne na 90 dní v období pol roka. To je pre neho vážny problém, pretože v Česku zanechá štvorročnú dcéru Rumiu, priateľku Sabinu Karáskovú a tiež prácu. Trénuje a pripravuje sa v pražskom Monster Gyme, jeho tréningovým partnerom je napríklad Karlos Vémola a len nedávno sa vrátil späť do česko-slovenskej organizácie OKTAGON MMA.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk