Martin Pospíšil si stojí za svojím: Nikdy to nebolo proti hráčom, ale proti režimu!

Slovenský útočník Martin Pospíšil aj s odstupom času stojí za svojimi vyjadreniami a postojmi voči rozhodnutiu slovenského zväzu povoliť ...
  • Zdroj: TASR

Slovenský útočník Martin Pospíšil aj s odstupom času stojí za svojimi vyjadreniami a postojmi voči rozhodnutiu slovenského zväzu povoliť hráčom z KHL štartovať v reprezentačnom tíme. Dodáva, že to nikdy nebolo mierené proti hráčom, ale proti ruskému režimu a teroru, ktorý predvádzajú na Ukrajine.

FOTOGALÉRIA: Martin Pospíšil

Hoci hral, svoj postoj nemení! To Martin Pospíšil deklaroval v spoločnom vyhlásení s bratom Kristiánom pri oznámení rozhodnutia hrať za slovenský tím v olympijskej kvalifikácii. A to napriek tomu, že svoju účasť zvažovali pre rozhodnutie slovenského zväzu, ktorý povolil štart hokejistom z KHL. K tejto citlivej téme sa Martin Pospíšil vrátil v rozhovore pre portál The Hockey News.

"Bolo to veľké rozhodnutie. Ako som už povedal pre médiá, naša susedná krajina bojuje vo vojne s Ruskom. Spravil som vyhlásenie, vyjadril som k tomu svoj názor. Ale súčasne sme s bratom tiež vedeli, že náš tím nás potrebuje a chceli sme pomôcť kvalifikovať sa na olympiádu. Takže sme jasne vyjadrili svoje názory," hovoril útočník Calgary Flames, ktorý pomohol troma asistenciami k postupu na olympijské hry 2026.

Slovenský hokejista Martin Pospíšil na zraze v Žiline.
Zdrvený útočník Martin Pospíšil: Stále to neviem predýchať... Zobraziť článok

Nebolo to proti hráčom, ale proti režimu

Pospíšil potvrdil, že napriek tomu, že hral v kvalifikácii, na jeho názore a nesúhlase s rozhodnutím zväzu o štarte hráčov z KHL v reprezentácii, sa vôbec nič nezmenilo a stále si za tým stojí. "Keď sme s bratom spravili verejné vyhlásenie, myslím, že to bola správna vec a náš názor sa dnes nezmenil. Ak si ľudia myslia, že to tak nevyzerá, pretože sme hrali, dobre, môžu si myslieť, čo len chcú, ale stále sme proti tomu."

Z hráčov KHL sa predstavili v olympijskej kvalifikácii traja slovenskí hokejisti - obrancovia Mário Grman, Martin Gernát a útočník Adam Liška. Aj napriek tomu, že nie všetci hráči v kabíne boli stotožnení s verdiktom zväzu o ich štarte v národnom tíme, žiadna zlá krv podľa Pospíšila v kabíne nebola. "Bolo to dobré. Nikdy to nebolo nič proti hráčom. Je to proti režimu a tomu, čo Rusi robia na Ukrajine. To je celé," dodal útočník, ktorý si splnil sen a užil si hru s bratom Kristiánom v jednej formácii.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk