Obrovský bizár: Slovenka na OH 2012 obsadila ôsme miesto, napokon však možno obdrží medailu!

Slovenská strednotratiarka Lucia Hrivnák Klocová sa po 12 rokoch dočkala ďalšieho posunu vo výsledkoch z finále behu na 1500 m na olympijských ...

Slovenská strednotratiarka Lucia Hrivnák Klocová sa po 12 rokoch dočkala ďalšieho posunu vo výsledkoch z finále behu na 1500 m na olympijských hrách v Londýne 2012.

Fotogaléria

Pôvodne ôsma, neskôr piata a teraz štvrtá – taká je aktuálna bilancia slovenskej bežkyne po dodatočnom dopingovom verdikte Športového arbitrážneho súdu (CAS).

Dôvodom na posun Hrivnák Klocovej v poradí je dopingové previnenie ruskej bežkyne Tatiany Tomašovovej. Tomašovová bola pôvodne štvrtá, no po dodatočných diskvalifikáciách Tureckých bežkýň Gamze Bulutovej (strieborná) a Asli Çakir Alptekinovej (zlatá) v rokoch 2015 a 2016, sa vyšplhala na striebornú pozíciu.

Opätovná analýza Tomašovovej vzoriek z mimosúťažných kontrol v roku 2012 však potvrdila prítomnosť steroidov, čo viedlo k jej dodatočnej diskvalifikácii a k posunu Hrivnák Klocovej na štvrté miesto.

Danylo Ignatenko sa stal novou posilou Slovana Bratislava.
Slovan hlási novú posilu z Ukrajiny: Jeho klub vyhlásil bankrot, teraz chce pomôcť belasým v LM Zobraziť článok

„Už som viackrát povedala, že keď sa dostanem do dôchodku, budem mať z Londýna bronz,“ poznamenala s úsmevom Hrivnák Klocová v reakcii na Tomašovovej diskvalifikáciu. Martinskú bežkyňu v tom čase trénoval Pavel Slouka a počas olympiády v Londýne 2012 dosiahla životnú formu, keď v semifinále tisícpäťstovky utvorila slovenský rekord časom 4:02,99 min.

V aktuálnom poradí behu na 1500 m z OH 2012 je šampiónkou Bahrajnčanka Maryam Jusufová Jamalová. Na druhú priečku sa posunula Etiópčanka Abeba Aregawiová a tretie miesto patrí Američanke Shannon Rowburyovej. Hrivnák Klocová sa týmto posunom ocitla tesne za medailovými pozíciami na štvrtom mieste.

Archív
Kauza v španielskom veľkoklube: Známeho útočníka zatkli za sexuálne napadnutie! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk