Slovan hlási novú posilu z Ukrajiny: Jeho klub vyhlásil bankrot, teraz chce pomôcť belasým v LM

Slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava, ktorý sa nedávno kvalifikoval do skupinovej fázy Ligy majstrov, posilnil svoj káder.
  • Zdroj: skslovan.com

Slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava, ktorý sa nedávno kvalifikoval do skupinovej fázy Ligy majstrov, posilnil svoj káder.

FOTOGALÉRIA: Tehelné pole takmer spadlo: Slovan po neuveriteľnom závere oslavuje postup do hlavnej fázy Ligy majstrov!

Do tímu prichádza ukrajinský záložník Danylo Ignatenko (27), ktorý posledné 3 sezóny pôsobil v druholigovom francúzskom klube Bordeaux. Oficiálny web "belasých" informoval o tom, že vedenie s hráčom podpísalo trojročný kontrakt.

Ignatenko je členom širšieho kádra futbalovej reprezentácie Ukrajiny, pričom do Bratislavy prichádza ako voľný hráč po tom, čo jeho klub Bordeaux vyhlásil bankrot.

"Sme veľmi radi, že Danylo Ignatenko sa stáva naším hráčom. Jeho príchodom získavame zvýšenie konkurencie a rozšírenie možností do našej stredovej formácie. Danylo má skúsenosti s medzinárodným futbalom, čím nám môže pomôcť v Lige majstrov i v domácej súťaži, vyjadril sa k novej posile generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Využili sme možnosť, ktorá sa naskytla po tom, čo sa udialo v jeho predošlom klube a podpísali sme s ním trojročný kontrakt. Tešíme sa, že prichádza do Bratislavy a pevne veríme, že bude pre naše mužstvo prínosom, dodal.

Tímová radosť s trofejou po postupe na milánsku zimnú olympiádu.
Slovenský hokej čaká významná zmena: Na TOTO si hráči budú musieť zvyknúť! Zobraziť článok

27-ročný Ukrajinec si v predchádzajúcej sezóne obliekol dres Bordeaux v 32 zápasoch, počas ktorých si na svoje konto pripísal 3 body za 2 góly a 1 asistenciu.

"Som veľmi rád, že budem nosiť belasý dres. Začínam novú etapu svojej kariéry, na ktorú sa teším. Prišiel som s túžbou pomôcť tomuto mužstvu. Budeme hrať Ligu majstrov, ktorá bola vždy mojím snom. Neviem sa preto dočkať prvého zápasu za Slovan. Zvlášť na tomto krásnom štadióne, ktorý je naozaj úžasný," povedala nová posila pre oficiálny web úradujúceho majstra Slovenska.

Marián Studenič si musí v zámorí hľadať nový klub.
Studenič prehovoril o nečakanom konci v reprezentácii: Pre TOTO som odišiel! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk