Slovensko nemá infraštruktúru na organizovanie MS: Prenajmeme si halu v Budapešti?

Slovensko chce usporiadať hokejové MS 2029, ale aktuálne na to nemáme infraštruktúru. Buď teda postavíme novú arénu, čo je plán, alebo ...

Slovensko chce usporiadať hokejové MS 2029, ale aktuálne na to nemáme infraštruktúru. Buď teda postavíme novú arénu, čo je plán, alebo pôjdeme do toho s inou krajinou. V hre je dokonca variant, že si prenajmeme halu v Budapešti.

Fotogaléria

Minister cestovného ruchu a športu SR Dušan Keketi (49) a generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo (46) oficiálne potvrdili, že Slovensko sa bude uchádzať o organizovanie hokejových MS 2029, pričom ideálne to chcú mať v Bratislave a v Košiciach.

Treba však vyriešiť infraštruktúru. „IIFH požaduje, aby mal jeden štadión kapacitu minimálne 12-tisíc miest a druhý osemtisíc,“ povedal Lažo. Nepelov zimák v Bratislave má kapacitu 10 055 miest, košická Steel Arena 8 378 miest. V hre je teda alternatíva novej arény. „Nestavala by sa však len pre tieto MS, musí byť multifunkčná, teda aj na koncerty a pod. Musíme nájsť prevádzkovateľa a mesto, kde bude stáť a ktoré sa na nej bude podieľať,“ prezradil minister.

Alternatívu však predstavuje aj spoločná organizácia viacerých krajín, v prípade Slovenska prichádzajú do úvahy Česko, Maďarsko a Taliansko. „Česká strana prejavila mierny záujem. V Brne by už mala byť vtedy aréna dokončená. Zachytili sme aj interes od Talianov a Maďarov, ale v hre je taktiež možnosť, že si prenajmeme my halu v Budapešti,“ doplnil Lažo.

Pôvodne ôsma, neskôr piata a teraz štvrtá – taká je aktuálna bilancia slovenskej bežkyne.
Obrovský bizár: Slovenka na OH 2012 obsadila ôsme miesto, napokon však možno obdrží medailu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk