Slovan žilinský klenot nezískal, problémom bola cena: Šošoni pýtali za Kaprálika ohromný balík!

Prestupový termín  síce ešte trvá, ale pre bratislavský Slovan sa prakticky skončil včerajšou polnocou. Do tohto termínu totiž museli ...

Prestupový termín síce ešte trvá, ale pre bratislavský Slovan sa prakticky skončil včerajšou polnocou. Do tohto termínu totiž museli nahlásiť súpisku pre hlavnú fázu Ligy majstrov.

Fotogaléria

Hráčov môžu belasí síce získať aj teraz, ale už by ich mohli využiť iba na domácej scéne. Vo veľkom sa hovorilo o záujme Slovana o Adriána Kaprálika (22), pričom prestup mal vraj stroskotať na tom, že Žilina umeo tlačila jeho cenu nahor. To však športový riaditeľ klubu Karol Belaník (57) rázne vyvrátil.

Riaditeľ pre medzinárodné vzťahy Slovana Róbert Vittek (42) v relácii STVR Futbalový magazín povedal, že po ich postupe do milionárskej súťaže (majú už istých 20,175 milióna eur) pýtajú od nich kluby za svojich hráčov dvojnásobok až trojnásobok toho, čo mali dohodnuté. Podľa našich informácií belasí na poslednú chvíľu plánovali získať hráča do každej formácie s výnimkou brány, pričom cestovali vyjednávať do zahraničia a záujem bol aj o hráčov zo slovenských klubov.

Najviac sa hovorilo o záujme o Kaprálika, ktorý gólom a asistenciou pomohol potupiť Slovan v nedeľu pri žilinskom víťazstve 5:0 na Tehelnom poli. Hovorilo sa o prestupovej sume 2 milióny eur, na čo Vittek odpovedal takto: „Je to určite zaujímavý hráč aj pre Slovan. Môj osobný názor však je, že si nemyslím, že dva milióny sú adekvátne. Je to prestrelená cena za slovenského hráča za prestup zo slovenského do slovenského klubu. Pri všetkom rešpekte k hráčovi aj Žiline.“

Tento prestup však aktuálne v hre byť nemá, čo nám potvrdil aj žilinský funkcionár. „My sme za Aďa Kaprálika dostali od Slovana ponuku ešte začiatkom letnej prípravy. Konkrétne 21. mája sme dostali konkrétnu písomnú ponuku. Na slovenské pomery bola veľmi zaujímavá, až by som povedal nadštandardná. V tej fáze sme sa ju však rozhodli neakceptovať. Odvtedy sme neboli v rokovaní so Slovanom a ani nie sme. Ponuka od nich za Aďa neprišla ani po víkendovom zápase v Bratislave,“ prezradil Belaník.

Danylo Ignatenko sa stal novou posilou Slovana Bratislava.
Slovan hlási novú posilu z Ukrajiny: Jeho klub vyhlásil bankrot, teraz chce pomôcť belasým v LM Zobraziť článok

Ak chce niekto podľa jeho slov zrealizovať transfer, musí prísť k dohode oboch zmluvných strán. „Keď niekto chce hráča a je ochotný zaplatiť peniaze, ktoré požaduje druhá strana, tak ich zaplatí. To je normálne. Nebudem konkretizovať sumu za Kaprálika, ale tá je stanovená pre slovenský i zahraničný trh veľmi podobne. Slovan sa rozhodol, že ju nezaplatí, a tým sa to končí. Odmietam tvrdenia, že by sme umelo zvyšovali cenu našich hráčov,“ dodal Belaník.

Ceny vstupeniek na LM

Slovan oznámil ceny vstupeniek na hlavnú fázu Ligy majstrov. Predávať sa budú v balíku na všetky štyri domáce duely. Prvá fáza predaja s 20-percentnou zľavou pre permanentkárov sa začne v piatok. Druhá fáza (už bez zľavy), určená tiež pre držiteľov permanentiek, sa začne v pondelok.

Ak nejaké vstupenky zostanú, môžu si ich v tretej fáze od 12. 9. kúpiť len tí,Be čo si aspoň raz v minulej sezóne kúpili online vstupenku na domáci zápas belasých.

Pôvodne ôsma, neskôr piata a teraz štvrtá – taká je aktuálna bilancia slovenskej bežkyne.
Obrovský bizár: Slovenka na OH 2012 obsadila ôsme miesto, napokon však možno obdrží medailu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk