Slovan musí do polnoci uzavrieť súpisku pre Ligu majstrov: Skončí na nej aj veľká ryba z Česka?

V poslednom období sa jeho meno spájalo s priznaním sa k homosexualite. Český futbalista Jakub Jankto (28) sa k nej priznal no a nedávno ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

V poslednom období sa jeho meno spájalo s priznaním sa k homosexualite. Český futbalista Jakub Jankto (28) sa k nej priznal no a nedávno dokonca uverejnil na sociálnej sieti spoločnú fotografiu s priateľom.

FOTOGALÉRIA: Jakub Jankto

Teraz sa meno rodáka z Prahy a hráča talianskeho Cagliari skloňuje s prestupom do Slovana Bratislava. Informujú o tom viaceré slovenské profily na platforme X. Samotný hráč ale informáciu o prestupe nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.


„Som v Taliansku a doposiaľ som prestup do Slovana Bratislava neriešil. Ani mi nikto nevolal,“ povedal český záložník pre portál inFotbal. O jeho prestupe do tímu slovenského šampióna začal ako prvý hovoriť v pondelok večer na Facebooku český denník Sport: "Presťahuje sa Jakub Jankto z Talianska do Slovana Bratislava? Na sociálnej sieti X sa objavila táto správa, čo potvrdili slovenské zdroje redakcii denníka Sport. Bývalý hráč Sparty Praha by mohol hrať v Lige majstrov, ak by ho stihli zaregistrovať."

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss.
Bývalí futbalisti reagujú na historické poníženie Slovana: Najvyššia domáca prehra za 105 rokov! Zobraziť článok

Slovan musí dnes do polnoci odovzdať súpisku pre skupinovú fázu Ligy majstrov.

Jankto sa k homosexualite priznal vo februári roku 2023. Vtedy zaskočil nielen český futbal. "Rovnako ako všetci ostatní mám svoje silné stránky aj slabiny. Mám rodinu a mám priateľov. Mám prácu, ktorú robím najlepšie, ako len viem, mnoho rokov so všetkou vážnosťou, profesionalitou a vášňou. Rovnako ako všetci ostatní, aj ja chcem žiť slobodne svoj život. Bez strachu, bez predsudkov, bez násilia a s láskou. Som homosexuál a už sa nechcem ďalej skrývať," napísal Jakub, ktorý má s Markétou Ottomanskou 5-ročného syna Davida.

Bývalý futbalista David Beckham.
Beckhamov syn ukončil futbalovú kariéru: Štartuje novú životnú cestu Zobraziť článok

Podľa našich informácii je blízko k podpisu slovinský útočník Blaž Kramer z Legie Varšava a Adrián Kaprálik zo Žiliny.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk