Studenič prehovoril o nečakanom konci v reprezentácii: Pre TOTO som odišiel!

Slovenská hokejová reprezentácia nedávno odohrala úspešnú kvalifikáciu na olympijské hry v roku 2026, ktorú však ešte pred jej začiatkom ...
  • Zdroj: Getty Images

Slovenská hokejová reprezentácia nedávno odohrala úspešnú kvalifikáciu na olympijské hry v roku 2026, ktorú však ešte pred jej začiatkom opustil útočník Marián Studenič (25).

FOTOGALÉRIA:

Bývalý člen niekoľkých tímov NHL, ktorý bude v nasledujúcej sezóne obliekať dres švédskeho klubu Färjestad BK, mal byť nespokojný so svojou rolou v tíme pod vedením trénera Craiga Ramsayho (73).

Miroslav Šatan (49), ktorý je generálnym manažérom tímu Slovenska následne uviedol, že Studenič si týmto krokom zatvoril dvere do reprezentácie. 

„Mali sme spolu dlhú debatu a, bohužiaľ, sa rozhodol tak, ako sa rozhodol. Možno už teraz aj uzná, že reagoval skratovo. Snažili sme sa ho presvedčiť, aby to zvážil, ale urobil verdikt, ktorý urobil,“ vyjadril sa Miroslav Šatan, pričom následne dodal, že so slovenským útočníkom už naďalej neplánuje komunikovať.

K celej situácii sa teraz prostredníctvom sociálnych sietí poprvýkrát oficiálne vyjadril aj samotný Marián Studenič.

Ahojte všetci hokejoví fanúšikovia, nemal som v pláne sa k celej udalosti vôbec vyjadrovať, ale musím, lebo každá minca má vždy dve strany. V prvom rade chcem pogratulovať chalanom k postupu na olympiádu,“ povedal na úvod.

„Bol môj odchod z repre akcie neprofesionálny? Bol. Dala sa celá táto situácia riešiť inak? Rozhodne dala. Ale tiež som len človek, ktorý robí rozhodnutia a som pripravený niesť následky. Ľudia, ktorí sledujú moje hokejové sezóny, vedia, že tá minulá mi skončila 25. júna a od 1. augusta som začal písať novú kapitolu v mojom hokejovom živote v úplne novom klube v Európe,“ vyjadril sa Studenič k nedávnej zmene svojho pôsobiska.

Ilustračná fotografia.
Mimoriadne smutná správa: Zomrel športovec storočia a 7-násobný majster sveta Zobraziť článok

„S tým súvisela nulová letná príprava. Vo Švédsku som bol 3 týždne, kde som mal nastavený tréningový režim, aby moje telo po tejto záťaži bolo pripravené na novú sezónu. Následne prišlo pozvanie do reprezentácie, ktoré som prijal s radosťou. Prvé precitnutie nastalo hneď po príchode do kabíny, kde som si z papiera na dverách prečítal, že som mimo základnej zostavy. Prekvapilo ma to, ale povedal som si, že sa to ešte asi zmení,“ priblížil problém, ktorým celý konflikt započal.

„Keď ani po troch dňoch od môjho príchodu nebol nikto z trénerov schopný si so mnou sadnúť a normálne, chlapsky mi povedať, že sa takto rozhodli, čo by som plne rešpektoval, musel som sa spýtať ja. Odpoveď bola, že je to kvôli turnaju, na ktorom som bol s Färjestadom, a prišiel som na zraz reprezentácie o jeden deň neskôr,“ uviedol stanovisko, ktoré si vypočul od realizačného tímu.

„Realizačný tím som o tejto skutočnosti vopred informoval a nemali s tým problém (nepadlo ani slovo o 13. útočníkovi či tribúne). Nie, nechcel som si vyplakať miesto v zostave, ale radšej by som uprednostnil prípravu na sezónu ako vysedávať na striedačke/tribúne či opierať sa o mantinel počas tréningu alebo zápasu,“ hovorí nespokojný Studenič.

Dávid Hancko sa podľa zahraničných médií už čoskoro stane posilou európskeho giganta. 
V ságe Hancko - Atlético Madrid padol konečný verdikt: Chcem znovu ukázať, že na to mám! Zobraziť článok

„Rozhodnutie trénerov o zostave plne rešpektujem, každý jeden z chalanov si zaslúži hrať, sú to super hokejisti. Len som mal pocit, že miesto alebo úlohu, ktorú mi pridelili, mohol dostať niekto mladší, ktorý by aspoň nasal reprezentačné skúsenosti, a preto mojej nominácii nerozumiem. S rešpektom by som prijal nepozvanie na olympijskú kvalifikáciu,“ uviedol príklad riešenia, s ktorým by bol spokojnejší.

„Ja som sa zatiaľ mohol v kľude aklimatizovať a pripraviť na náročnú sezónu v novom klube a prísť na iný repre zraz. Nie som nahnevaný, ani urazený, a verím tomu, že Slovensko ešte v budúcnosti reprezentovať budem. Ale predchádzať tomu musí férová komunikácia a vzájomný rešpekt,“ dodal v závere svojho príspevku, ktorý zverejnil na sociálnej sieeti Facebook.

Nástup hráčov pri znelke Ligy majstrov
Skvelá správa pre fanúšikov: UEFA znižuje cenovú hranicu vstupeniek na Ligu majstrov! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk