Norbert Gyömbér o živote v Saudskej Arábii: Je tam neznesiteľne, ale ...

Do zápasu s Anglickom na ME 2024 nenaskočil ideálne, a hoci neurobil chybu vedúcu ku gólu, mnoho fanúšikov na ňom nenechalo po vypadnutí ...

Do zápasu s Anglickom na ME 2024 nenaskočil ideálne, a hoci neurobil chybu vedúcu ku gólu, mnoho fanúšikov na ňom nenechalo po vypadnutí v osemfinále nitku suchú. Počas leta však vymenil taliansku Salernitanu, ktorá vypadla zo Serie A, za nováčika Saudi Pro League Al-Cholúd. Reč je o Norbertovi Gyömbérovi (32), s ktorým reprezentačný tréner Francesco Calzona počíta aj ako s alternatívou na pravý kraj obrany.

Fotogaléria

FOTOGALÉRIA: Norbert Gyömbér

Národný tím sa už vo štvrtok v prvom zápase C-divízie Ligy národov predstaví v Estónsku (20.45 h), pričom v nedeľu ho v Košiciach čaká Azerbajdžan (18.00 h). Bude aj s Gyömbérom, ktorého ani odchod do menej kvalitnej súťaže nepripravil o miesto v reprezentačnej kabíne.

„Cítil som, že som po 11 rokoch v Taliansku potreboval zmenu. Ponuka zo Saudskej Arábie prišla veľmi rýchlo a ja som sa musel rozhodnúť zo dňa na deň. Napokon som sa ju rozhodol prijať a som spokojný,“ povedal rodák z Revúcej s tým, že zmena klubu mu prišla naozaj vhod.

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss.
Bývalí futbalisti reagujú na historické poníženie Slovana: Najvyššia domáca prehra za 105 rokov! Zobraziť článok

„Odohral som tam už dva zápasy (dve prehry, pozn. red.) a sám som mohol vidieť, že saudskoarabská liga už má vybudovanú určitú úroveň. Dnes tam chodia skutočne kvalitní hráči, ktorí neustále zvyšujú prestíž súťaže. Aj ja mám stále svoje ambície, ktoré chcem naplniť. Myslím, že to bol dobrý krok,“ pripojil.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk