Bývalí futbalisti reagujú na historické poníženie Slovana: Najvyššia domáca prehra za 105 rokov!

Po najväčšom úspechu v ére samostatnosti prišiel pre ŠK Slovan Bratislava najhanebnejší debakel, aký kedy v 105-ročnej histórii doma ...

Po najväčšom úspechu v ére samostatnosti prišiel pre ŠK Slovan Bratislava najhanebnejší debakel, aký kedy v 105-ročnej histórii doma v zápase utrpel.

Fotogaléria

Nikdy predtým sa totiž nestalo, aby na Tehelnom poli prehral 0:5, ako sa mu to stalo s mladíkmi zo Žiliny. Klubové legendy hovoria o škvrne pre klub, no zároveň si myslia, že pre belasých to v domácej lige nič zlé znamenať nebude a dôležitá je teraz pohárová Európa.

Slovanisti išli sezónou ako nôž maslom, až kým neprišiel september... Po sérii 12 zápasov bez prehry sa dostali do hlavnej fázy Ligy majstrov a na čele ligovej tabuľky mali komfortný náskok. Po postupe cez FC Midtjylland sa ocitli na vrchole, ale rýchlo a presvedčivo ho z neho zhodili žilinskí mladíci, ktorí favoritovi nasúkali päť kúskov. A ak by mali viac šťastia a rozvahy pri koncovke (3 žrde a ďalšie čisté šance), mohli vyhrať aj s dvojciferným rozdielom.

Neboli pripravení

No aj tak sa Žilinčania zapísali do histórie. Odkedy sa hrá celoštátna liga (30. roky minulého storočia), ešte sa nestalo, že by Slovan doma prehral o päť gólov. Doteraz boli rekordom prehry 0:4 s Trnavou a Trenčínom. A viac gólov ako päť inkasovali belasí na svojom štadióne iba raz, keď im šestku nadelila pred 43 rokmi Dukla Praha (30. 8. 1981). Ako sa teda súčasná partia zapísala do klubovej kroniky v stredu zlatými písmenami, od nedele bude pri ich menách svietiť aj negatívny rekord.

Bývalý brankár klubu Ladislav Molnár (63), ktorý Košiciam vychytal Ligu majstrov v roku 1997, ocenil, že fanúšikovia klubu hráčov nezvozili pod čiernu zem, za čo môžu vďačiť práve postupu do LM. „Táto prehra je však takou negatívnou škvrnou na doterajších výkonoch Slovana. Stalo sa, no je to škoda, pretože ten výsledok je krutý. Fanúšikovia boli zhovievaví, keďže sami vedeli, že po stredajšom výsledku nebude mužstvo asi ideálne pripravené,“ povedal s tým, že ani on nečakal veľký výkon od Slovana, no skôr tipoval remízu.

Marián Studenič si musí v zámorí hľadať nový klub.
Studenič prehovoril o nečakanom konci v reprezentácii: Pre TOTO som odišiel! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk