Zdrvený útočník Martin Pospíšil: Stále to neviem predýchať...

Dosť ho to zasiahlo! V piatok obletela hokejový svet šokujúca správa o smrti amerického hokejistu Johnnyho Gaudreauho (+31) z Columbusu ...
  • Zdroj: TASR

Dosť ho to zasiahlo! V piatok obletela hokejový svet šokujúca správa o smrti amerického hokejistu Johnnyho Gaudreauho (+31) z Columbusu Blue Jackets, ktorý tragicky zahynul spoločne so svojím mladším bratom Matthewom (+29). Spoluhráčom Johnyho bol v minulosti v Calgary aj slovenský útočník Martin Pospíšil (24), ktorý sa z jeto správy nevie stále spamätať…

FOTOGALÉRIA: pospíšil smrť spoluhráča

Útočník Columbusu, ktorý štartoval aj na májovom šampionáte v Česku a odohral aj zápas proti Slovensku v základnej skupine v Ostrave, bol spoločne s bratom na bicykloch neďaleko ich rodného mesta Salem v štáte New Jersey, keď ich zrazilo auto.

„Stále túto tragickú informáciu neviem poriadne predýchať. Je to obrovská tragédia,“ vyjadril sa pre média slovenský útočník v službách Calgary Martin Pospíšil, ktorý sa práve v tejto kanadskej organizácii stretol s Johnym.

Katie Gaudreauová a Devin Joyce mali v piatok uzavrieť manželstvo.
Mrazivé! Johnny Gaudreau († 31) zomrel len chvíľu pred svadbou sestry: Zdrvená Katie zrušila sobáš Zobraziť článok

„Boli sme počas jeho pôsobenia v Calgary dvakrát na kempe, kde sme spolu trénovali. Musím povedať, že to bol úžasný človek a skvelý hokejista. Nie nadarmo mal prezývku Johnny Hockey. Bol to neskutočný talent, výborne korčuľoval a bolo radosť sa na neho pozerať. Mal neskutočnú hokejovosť,“ pokračoval Pospíšil, ktorý sa v nedeľu tešil so slovenským výberom z postupu na zimnú olympiádu 2026.

Kouč futbalovej reprezentácie Francesco Calzona pozorne sledoval hokejový zápas Slovenska s Rakúskom a často aj zatlieskal nášmu výberu.
Calzona fandil hokejistom: Nechal sa strhnúť búrlivou atmosférou Zobraziť článok

„Samozrejme všetci sme v kabíne radi, že sa nám podarilo splniť cieľ a postúpiť na olympiádu do Talianska,“ dodal na záver mladší z bratov z Pospíšilovcov, ktorý si na olympijskej kvalifikácii prvýkrát zahral v jednom tíme so starším bratom Kristiánom.


 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk