Zverev po postupe ďakoval otcovi,Tiafoe divákom: Gauffová neobháji titul

Nemecký tenista Alexander Zverev a Američan Frances Tiafoe postúpili do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zverev ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nemecký tenista Alexander Zverev a Američan Frances Tiafoe postúpili do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zverev v pozícii nasadenej štvorky zdolal v osemfinále domáceho Brandona Nakashimu 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.

Jeho štvrťfinálovým súperom bude ďalší americký hráč Taylor Fritz. Tiafoe ako nasadená dvadsiatka vyradil Austrálčana Alexeia Popyrina 6:4, 7:6 (3), 2:6, 6:3, teraz ho čaká Bulhar Grigor Dimitrov.

Zverev stále živí šancu na zisk prvého grandslamového titulu, v roku 2020 prehral vo finále US Open s Rakúšanom Dominicom Thiemom po päťsetovom boji, keď nevyužil vedenie 2:0, Po víťazstve nad Nakashimom ďakoval svojmu otcovi Alexadrovi Zverevovi st. "V tenise sa niekedy stáva, že ak je otec zároveň váš tréner, je medzi vami toxický vzťah a často zvádzate medzi sebou boj. V mojom prípade tomu tak nie je. Mimo dvorca si veľmi dobre rozumieme a na kurte neustále pracujeme na tom, aby som sa zlepšoval. Som svetovou štvorkou, takže asi to celkom funguje," zdôraznil Nemec.

Tiafoe po triumfe nad Popyrinom, ktorý v 3. kole vyradil obhajcu titulu Srba Novaka Djokoviča, ďakoval divákom. "Newyorskí fanúšikovia boli dnes opäť skvelí. Nebyť ich podpory, určite by som sa nedokázal vyhecovať k takému kvalitnému výkonu. Atmosféra na dvorci Arthura Ashea je vždy výnimočná. Je to kurt, na ktorom v minulosti slávili veľké úspechy sestry Serena a Venus Williamsové či Roger Federer."

Muži - dvojhra - osemfinále:

Alexander Zverev (Nem.-4) - Brandon Nakashima (USA) 3:6, 6:1, 6:2, 6:2, Frances Tiafoe (USA-20) - Alexei Popyrin (Austr.-28) 6:4, 7:6 (3), 2:6, 6:3

Gauffová končí

Americká tenistka Cori Gauffová neobháji titul na grandslamovom turnaji US Open. V osemfinále ženskej dvojhry prehrala v pozícii nasadenej trojky so svojou krajankou Emmou Navarrovou 3:6, 6:4, 3:6. Počas celého zápasu sa trápila na podaní a spravila až 19 dvojchýb.

Navarrová sa vo štvrťfinále stretne so Španielkou Paulou Badosovou nasadenou ako číslo 26. Medzi elitnú osmičku postúpila aj druhá nasadená Bieloruska Arina Sobolenková po víťazstve 6:2, 6:4 nad Belgičankou Elise Mertensovou. Navarrová mohla proti Gauffovej rozhodnúť o svojom triumfe už v druhom sete, v ktorom viedla 4:3 a 30:0. Koncovku nezvládla, no v treťom dejstve mala opäť navrch.

"Dokázala som sa rýchlo zmobilizovať a do tretieho setu som vstúpila s čistou hlavou, bola som maximálne koncentrovaná. V uplynulých dvoch rokoch som v mojom rodnom New Yorku vypadla už v 1. kole, teraz som vo štvrťfinále. Je to naozaj šialené. Coco je výborná hráčka, ktorú veľmi rešpektujem. Určite sa na US Open vráti ešte silnejšia a získa ďalší titul," uviedla Navarrová pre akreditované médiá.

Gauffová bola po prehre sklamaná. "Toto leto mi nevyšlo podľa predstáv. Vo Wimbledone i na US Open som vypadla v osemfinále, neuspela som ani na olympiáde v Paríži a turnajoch v Toronte či Cincinnati. Minimálne 70 hráčok by však bralo všetkými desiatimi, keby na grandslamoch postúpilo medzi najlepších 16 a na otváracom ceremoniáli olympjjských hier mohlo byť v úlohe vlajkonosičiek."

Ženy - dvojhra - osemfinále:

Emma Navarrová (USA-13) - Cori Gauffová (USA-3) 6:3, 4:6, 6:3, Arina Sobolenková (Biel..2) - Elise Mertensová (Belg.) 6:2, 6:4

Martin Vaculík hovorí o minulom roku ako o najlepšom roku kariéry.
Skvelý úspech i výkon: Vaculík zmietol v Poľsku konkurenciu Zobraziť článok

Róbert Lantoši oslavuje gól
Ako budú vyzerať skupiny na ZOH 2026? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk