Bratia Pospíšilovci si prvýkrát zahrali spolu za národný tím: Splnili sme si detský sen

Bývali na izbe a boli spolu aj na ľade! Reč je o bratoch Pospíšilovcoch Kristiánovi (28) a Martinovi (24), ktorí si splnili jeden zo ...

Bývali na izbe a boli spolu aj na ľade! Reč je o bratoch Pospíšilovcoch Kristiánovi (28) a Martinovi (24), ktorí si splnili jeden zo svojich hokejových snov. V olympijskej kvalifikácii, ktorá sa cez víkend odohrala v Bratislave, si premiérovo spoločne zahrali za slovenskú reprezentáciu. A dokonca boli aj v jednom útoku.

Fotogaléria

Bratia Pospíšilovci si svoju spoločnú premiéru v národnom tíme mohli odkrútiť už na májovom svetovom šampionáte v Česku, lenže kanadský kouč Craig Ramsay pozval do kádra iba mladšieho z dvojice, útočníka Calgary Martina.

Na víkendovej olympijskej kvalifikácii o postup na ZOH 2026 však už v nominácii figurovali obaja. Opäť však visel nad ich debutom veľký otáznik, keďže Martin začal zvažovať svoj štart kvôli účasti hráčov z KHL v mužstve. Napokon však obaja dali vyhlásenie, že si slovenský dres na dôležitom turnaji oblečú.

Vo štvrtok proti Rakúsku sa im tak splnil veľký sen. „Áno, nastúpil som spolu s bratom Kristiánom prvýkrát za Slovensko. Je to niečo úžasné, splnil sa nám sen. Už keď som videl pred zápasom v kabíne dresy s našimi menami, tak to bol úžasný pocit,“ vyjadril sa útočník Calgary Martin Pospíšil.

Ten prezradil aj to, že spolu so starším bratom Kristiánom, ktorý pôsobí v českom Brne, boli ubytovaní aj v jednej hotelovej izbe. „Áno, bývali sme spolu.“ Na otázku, kto im počas víkendu držal palce v bratislavskej aréne Ondreja Nepelu, odvetil: „Mali sme tu rodičov, uja, tetu a kamarátov. Musím povedať, že som si s bratom užíval každé jedno striedanie.“

Martin prezradil aj vtipnú príhodu z prvého súboja s Rakúskom, keď si dvojminútový trest za neho odpykal jeho starší súrodenec. „Ten faul som urobil ja, ale rozhodca si nás pomýlil a sedieť išiel za mňa Kiko,“ pousmial sa hráč NHL.

Róbert Lantoši oslavuje gól
Ako budú vyzerať skupiny na ZOH 2026? Zobraziť článok

Slovenskí hokejisti oslavujú strelený gól
Slováci to zvládli: Naši hokejisti si zahrajú na ZOH 2026 Zobraziť článok

Martin Vaculík hovorí o minulom roku ako o najlepšom roku kariéry.
Skvelý úspech i výkon: Vaculík zmietol v Poľsku konkurenciu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk