Liverpool vyškolil United: The Reds v derby víťazne

Futbalisti FC Liverpool zvíťazili v šlágri 3. kola anglickej Premier League na pôde Manchestru United 3:0. O ich triumfe rozhodol dvoma ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti FC Liverpool zvíťazili v šlágri 3. kola anglickej Premier League na pôde Manchestru United 3:0. O ich triumfe rozhodol dvoma gólmi v prvom polčase kolumbijský reprezentant Luis Diaz, po zmene strán pridal tretí zásah egyptský kanonier Mohamed Salah. "The Reds" sú s deviatimi bodmi na druhom mieste tabuľky o skóre za Manchestrom City, v tejto sezóne ešte neinkasovali.

Liverpool v prestížnom derby už v 7. minúte dopravil loptu do siete, no gól Trenta Alexandra-Arnolda neplatil pre tesný ofsajd Salaha. V 35. minúte hostia využili zlú rozohrávku Casemira, Salah našiel v šestnástke Diaza, ktorý hlavou prekonal Andreho Onanu - 0:1. United mohli vyrovnať po delovke Noussaira Mazraouiho, s ktorou si Allison poradil a v 42. minúte udrel Liverpool druhýkrát. Po prihrávke Salaha sa prízemnou strelou k žrdi opäť presadil Diaz. V 56. minúte zasadil domácim definitívne k.o. Salah po ideálnej prihrávke od Dominika Szoboszlaia.


        Premier League - š. kolo:
Manchester United - FC Liverpool 0:3 (0:2)
Góly: 35. a 42. Diaz, 56. Salah

Odporúčame z TIVI.sk