Vážne nepríjemné: Slováci v kľúčovom boji o postup na olympiádu bez hviezdy z NHL

Slovenská hokejová reprezentácia sa v kľúčovom zápase v boji o postup na olympijské hry proti Kazachstanu bude musieť zaobísť bez jedného ...
  • Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Slovenská hokejová reprezentácia sa v kľúčovom zápase v boji o postup na olympijské hry proti Kazachstanu bude musieť zaobísť bez jedného zo svojich najdôležitejších hráčov a hviezdy z NHL.

FOTOGALÉRIA: Šimon Nemec

Slovenská hokejová reprezentácia má pred sebou kľúčový duel v boji o postup na olympijské hry. V nedeľu od 18. hodiny nastúpi v Bratislave proti Kazachstanu. Oba tímy majú po dvoch zápasoch na konte zhodne po šesť bodov. Zverenci Craiga Ramsayho porazili Rakúsko (2:1) a Maďarsko (7:3). No v rozhodujúcom zápase si slovenský tím bude musieť poradiť bez jedného z kľúčových hráčov.

Šimon Nemec v reprezentačnom drese.
Veľké obavy v slovenskom tíme: Kľúčový zápas bez jednej z najväčších hviezd? Zobraziť článok

Kľúčový zápas bez Nemca

Pre zranenie v hornej časti tela nebude hrať obranca tímu New Jersey Devils Šimon Nemec. Budúci týždeň odletí do New Jersey, kde sa podrobí ďalším vyšetreniam, informoval o tom Tomáš Prokop z Denníka Šport na sociálnej sieti X. Nemec nedohral zápas s Maďarskom po nepríjemnom náraze na mantinel. Reprezentačný lekár Pavol Lauko informoval, že dvojka draftu 2022 nemá nič zlomené ani vykĺbené, ale ide o bolestivé zranenie.

Napriek tomu, že má rodák z Liptovského Mikuláša len 20 rokov, štartoval už na štyroch majstrovstvách sveta a bol pri zisku historického bronzu na olympijských hrách v Pekingu 2022. V minulej sezóne sa dostal do prvého tímu Devils, v 60 zápasoch nazbieral 19 bodov a patril medzi najlepších obrancov New Jersey.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk