Michalovce oslavujú prvý triumf sezóny, Skalica ostáva jediným tímom bez výhry

Futbalisti MFK Skalica a FC Košice remizovali 0:0 v sobotňajšom zápase 6. kola Niké ligy.
  • Zdroj: TASR/Roman Hanc

Futbalisti MFK Skalica a FC Košice remizovali 0:0 v sobotňajšom zápase 6. kola Niké ligy.

Skaličania sú po piatich odohratých zápasoch na poslednom 12. mieste tabuľky s tromi bodmi za remízy. Ako jediný tím ešte v doterajšom priebehu sezóny nezvíťazili. Košičania majú na konte päť bodov.

Niké liga, 6. kolo:
MFK Skalica - FC Košice 0:0
Rozhodcovia:
Kružliak – Pozor, Štofik, ŽK: Mášik, Dani Alves, Kopas - Innocenti, Fabiš, Gallovič

Skalica: Junas - Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek - Mášik (82. Kopas), Nagy - Leginus (71. Emmanuel), Dani Alves (83. Vlasko), Morong - Fábry (82. Jibril)

Košice: Šípoš - Jakubko, Kružliak, Innocenti - Fabiš, Gallovič (90.+5 Takáč), Zsigmund, Bokros (57. Magda) - Faško (77. Varga) - Medved, Niarchos (77. Miljanič)

Futbalistov bratislavského Slovana čaká hlavná fáza Ligy majstrov.
Slovan pozná program v Lige majstrov: Kedy na Tehelné pole pricestuje Manchester City? Zobraziť článok

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v Zlatých Moravciach nad domácim KFC Komárno 3:1 v sobotňajšom zápase 6. kola Niké ligy. Dosiahli tým prvé víťazstvo v prebiehajúcom ročníku, v ktorom majú na konte šesť bodov. Hráči Komárna nenadviazali na historický trojbodový zisk z Košíc a na konte majú naďalej tri body.

V prvej polhodine boli ofenzívne aktívnejší domáci, ktorí sa viackrát dostali k zakončeniu, ale brankára Lukáča nedokázali prekonať. V 31. minúte Špiriak neubránil Arevala Acostu, ktorý sa uvoľnil a prekonal Trefila - 0:1. V závere druhého polčasu zaujal stret Rudzana s brankárom hostí Lukáčom, ktorý mal vyrazený dych a do druhého polčasu ho vystriedal Sahinovič.

V úvode druhého dejstva sa nováčik z Komárna radoval z vyrovnania, no VAR odhalil ofsajdovú prihrávku Bayemiho. V 73. minúte podčiarkol vydarený debut v michalovskom drese Kyziridis, keď strelou z hranice šestnástky zvýšil náskok hostí - 0:2.

V 90. minúte rozhodca Marhefka po konzultácii zmenil pôvodné rozhodnutie a napokon po zákroku Šimka na Sliackeho nariadil pokutový kop. Kapitán Komárna Šmehyl z neho upravil na 1:2. Dramatický záver zápasu ukončil pokutový kop na opačnej strane. Sluka odrel do tváre Kyziridisa a Marcin z penalty uzavrel na 1:3.

Niké liga, 6. kolo:
KFC Komárno - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (0:1)
Góly:
90. Šmehyl (11 m) - 31. Arevalo Acosta, 73. Kyziridis, 90.+5 Marcin (11 m). Rozhodcovia: Marhefka – Hrmo, Čajka, ŽK: Sliacky - Arevalo Acosta, Bahi, Danko, 490 divákov.

Komárno: Trefil - Diviš (46. Voleský), Špiriak, Pillár, Rudzan (76. Sliacky) - Ganbajar (76. Sluka), Špyrka, Ozvolda, Bayemi (84. Tóth) - Šmehyl, Sylvestr (46. Tamas)

Michalovce: Lukáč (46. Sahinovič) - Šimko, Dzocenidze, Taraduda, Bahi - Zubairu (71. Bednár), Šimamura (84. Musák) - Marcin, Danko, Adekunle (71. Kyziridis) - Arevalo Acosta (71. Žofčák)

Patrik Hrošovský je už dvojnásobný tatino. Spolu s manželkou sa tešia z druhého synčeka Christiana.
Obrovská radosť v rodine slovenského reprezentanta: Druhý prírastok! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk