Verstappen v kvalifikácii zlyhal, gradujúcu formu potvrdil Norris

Brit Lando Norris z tímu McLaren zvíťazil v sobotňajšej kvalifikácii na Veľkú cenu Talianska.
  • Zdroj: TASR/AP

Brit Lando Norris z tímu McLaren zvíťazil v sobotňajšej kvalifikácii na Veľkú cenu Talianska.

Z druhého miesta odštartuje jeho tímový kolega Austrálčan Oscar Piastri, ktorý zaostal o 0,109 sekundy. Tretí najrýchlejší čas dosiahol Brit George Russell na Mercedese (+0,113). Úradujúci majster sveta a líder priebežného poradia Holanďan Max Verstappen z tímu Red Bull odštartuje zo 7. miesta, keď za Norrisom zaostal o 0,695 s.

Norris aj jeho tím McLaren potvrdili víťazstvom v kvalifikácii aktuálnu formu a nadviazali na výsledky z uplynulej VC Holandska. Norris v nej triumfoval po tom, čo takisto získal pole position. Víťazstvo v kvalifikácii pred VC Talianska je pre neho štvrté z uplynulých štyroch.

"Je príjemné mať dve autá v prvom rade. Ak mám byť úprimný, moje kolo nebolo najlepšie, no stačilo to na pole position. Bolo to veľmi tesné. Za nami sú rýchli jazdci a rýchle monoposty, takže v nedeľu nečakám nič jednoduché," uviedol Norris.

VC Talianska - kvalifikácia:
1. Lando Norris (V. Brit./McLaren) 1:19,327 min., 2. Oscar Piastri (Aus./McLaren) +0,109 sek., 3. George Russell (V. Brit./Mercedes +0,113, 4. Charles Leclerc (Mon./Ferrari) +0,134, 5. Carlos Sainz (Šp./Ferrari) +0,140, 6. Lewis Hamilton (V. Brit./Mercedes) +0,186, 7. Max Verstappen (Hol./Red Bull) +0,695, 8. Sergio Perez (Mex./Red Bull) +0,735, 9. Alexander Albon (Thaj./V. Brit./Williams) +0,972, 10. Nico Hülkenberg (Nem./Haas) +1,012

Ralfa Schumachera nehoda brata Michaela poznačila.
Dusno okolo Ralfa Schumachera, stretol sa s manželkou brata Michaela: Po bozku nasledovalo TOTO! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk