V Holandsku vyčíňali zlodeji: Zmizli bicykle svetových hviezd, aj Saganov je preč!

Z výstaviska Shimano Experience Center v holandskom Valkenburgu ukradli šesť bicyklov svetoznámych jazdcov vrátane slovenského cyklistu ...
  • Zdroj: fcb/PeťoSagan

Z výstaviska Shimano Experience Center v holandskom Valkenburgu ukradli šesť bicyklov svetoznámych jazdcov vrátane slovenského cyklistu Petra Sagana.

V sobotu o tom informovala slovinská agentúra STA.

"Včera večer bolo z nášho Shimano Experience Center vo Valkenburgu ukradnutých šesť nenahraditeľných bicyklov. Dnes ráno naši kolegovia na mieste zbadali, že zámky boli násilne poškodené a zistili, že bicykle sú preč," uviedlo výstavisko v príspevku na sociálnej sieti.

Okrem Saganovho bicykla patrili vystavené kúsky aj Mathieuovi van der Poelovi, Eganovi Bernalovi, Fabiovi Jakobsenovi, Julianovi Alaphilippovi či Matejovi Mohoričovi.

Bicykle boli vystavené len dočasne spoločne s iným cyklistickým, rybárskym a veslárskym vybavením. "Presahujú akúkoľvek peňažnú hodnotu, pretože zohrali svoju úlohu v histórii cyklistiky. Na Tour de France, na majstrovstvách sveta, na olympijských hrách a na nespočetných ďalších dôležitých udalostiach," dodalo Shimano.

Na snímke slovenský reprezentant v paracyklistike Jozef Metelka.
Fantázia! Slovensko získalo v Paríži zlato: Metelka zavŕšil zlatý hetrik Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk