Zabil hviezdu NHL, neprejavil žiadnu ľútosť: Bezcitná otázka pred súdom!

Známe sú už detaily tragickej nehody, pri ktorej prišiel o život hviezdny útočník NHL Johnny Gaudreau aj s mladším bratom Matthewom. ...
  • Zdroj: TASR - Michal Svítok

Známe sú už detaily tragickej nehody, pri ktorej prišiel o život hviezdny útočník NHL Johnny Gaudreau aj s mladším bratom Matthewom. Tiež je známa totožnosť páchateľa, ktorým je Sean M. Higgins z Woodstownu. Ten nechal všetkých v nemom úžase po bezcitnej otázke pred súdom!

FOTOGALÉRIA: pospíšil smrť spoluhráča

Celý hokejový svet zostal v šoku po správe o úmrtí hviezdneho amerického útočníka Johnnyho Gaudreaua. Ten zomrel pri jazde na bicykli aj s mladším bratom Matthewom po tom, čo ich zrazil opitý šofér. Johnny Gaudreau bol obrovskou hviezdou svetového hokeja. S platom takmer desať miliónov dolárov ročne bol najlepšie zarábajúcim hráčom tímu Columbus Blue Jackets. Predstavil sa aj na májových majstrovstvách sveta v Česku, kde bol tretím najproduktívnejším hráčom skupinovej časti a nastúpil aj proti Slovákom.

Detailný opis tragického incidentu

Zámorské médiá priniesli podrobné informácie ohľadom tragického incidentu, pri ktorom vyhasol život Johnnyho Gaudreaua aj jeho brata Matthewa. Obaja išli na bicykloch po ceste County Route 551 blízko čiary pre automobily. Štyridsaťtriročný Sean M. Higgins z Woodstownu sa rútil po rovnakej ceste. Žiaľ, bol poriadne pod parou a ukázal, aké tragické následky môže často mať jazda pod vplyvom alkoholu.

Higgins sa viezol v SUV Grand Cherokee a podľa svedkov mal veľmi naponáhlo. Cestu si pomýlil s pretekárskou dráhou. Predbiehal jednou auto, na chvíľu sa zaradil do protismeru, aby druhé vozidlo obehol a išiel pred ním. Snažil sa predbehnúť aj ďalšie vozidlo. To sa však posunulo do stredu v snahe vyhnúť sa dvojici cyklistov. Higgins tento manéver vyhodnotil ako snahu zablokovať ho a po pravej strane chcel vozidlo predbehnúť. Nevšimol si však Johnnyho Gaudreaua s bratom a dvojica nemala šancu stret s rútiacim sa kolosom prežiť.

Johnny Gaudreau (USA) a Martin Pospíšil (SR) v súboji počas MS 2024 v Česku.
Obrovská rana pre svetový hokej: Na MS v Česku hral proti Slovákom, teraz je hviezda NHL († 31 )mŕtva! Zobraziť článok

Vážne tu mám byť do štvrtka?

Higgins zostal na mieste nehody, nesnažil sa uniknúť. Od prvého momentu bolo zjavné, že jazdil pod vplyvom alkoholu, čo potvrdili aj testy. Šofér tvrdil, že si dal päť či šesť pív. Prítomných na súde šokoval, keď neprejavil žiadnu ľútosť nad tragickým činom a v jednom momente sa opýtal "Vážne tu mám byť až do štvrtka?“ Reagoval tak na skutočnosť, že kvôli sviatkom sa mu predĺžila štandardná 3-dňová väzba.

Celý incident je o to tragickejší, že bratia Gaudreauovci mali byť tento víkend svedkami na svadbe svojej sestry, ktorá udalosť po ich smrti zrušila. Navyše podľa správ zo zámoria mladší Matthew sa mal o štyri mesiace stať otcom. Pre jeho ženu a nenarodené dieťa spustili verejnú zbierku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk