Na drep si naložila viac, ako jej telo zvládlo: Smrť pod činkou!

Veľké nešťastie! Len 22-ročná mexická kulturistka Ariatna Lizeth Mata Esparza precenila svoje sily. Na drep si naložila viac, ako jej ...
  • Zdroj: instagram

Veľké nešťastie! Len 22-ročná mexická kulturistka Ariatna Lizeth Mata Esparza precenila svoje sily. Na drep si naložila viac, ako jej telo dokázalo zvládnuť a skončilo to tragicky.

Milovala šport, kulturistiku a práve jej láska k železu sa jej stala osudnou! Len 22-ročná mexická kulturistka Ariatna Lizeth Mata Esparza zomrela pri drepoch. Jej telo nevydržalo nadmernú záťaž a mladá Mexičanka pod činkou skolabovala. Portál libertadbajopalabra.com informuje o tom, že išlo o bežný tréning, pri ktorom si ale Esparza naložila nadmernú záťaž na činku a pustila sa do vykonávania drepov.

Katie Gaudreauová a Devin Joyce mali v piatok uzavrieť manželstvo.
Mrazivé! Johnny Gaudreau († 31) zomrel len chvíľu pred svadbou sestry: Zdrvená Katie zrušila sobáš Zobraziť článok

Jej telo nadmernú záťaž nevydržalo, skolabovala a spadla vedľa stojana na činku. Okamžite sa ju snažili ratovať prítomní, no nepomohol ani rýchly príchod záchranárov. Pitva ukázala, že mladá Mexičanka zomrela v dôsledku anoxémie, teda akútneho mozgového krvácania. Odhalila tiež mŕtvicu a krvnú zrazeninu. Išlo o vyústenie použitia nadmernej záťaže, na ktorú jednoducho nebolo telo útlej mexickej kulturistiky stavané. Testy ukázali, že Esparza, ktorá sa živila ako asistentka v škôlke, nemala žiadne problémy so srdcom.

Anoxémiu môže spôsobiť tiež vysoká nadmorská výška a nadmerná fyzická aktivita vykonávaná v takýchto podmienkach môže spôsobovať ťažkosti. Esparza cvičila v mexickom meste Torreón, ktoré sa nachádza v nadmorskej výške 1 120 metrov nad morom.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk