Veľké obavy v slovenskom tíme: Kľúčový zápas bez jednej z najväčších hviezd?

Nad štartom jednej z najväčších hviezd slovenského tímu visí veľký otáznik! Nastúpia Slováci na rozhodujúci zápas olympijskej kvalifikácie ...
  • Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Nad štartom jednej z najväčších hviezd slovenského tímu visí veľký otáznik! Nastúpia Slováci na rozhodujúci zápas olympijskej kvalifikácie proti Kazachstanu bez jednej zo svojich opôr z NHL?

FOTOGALÉRIA: Maďarsko - Slovensko ONLINE: Naši reprezentanti bez problémov zvíťazili

Slovenská hokejová reprezentácia v olympijskej kvalifikácii vyhrala oba úvodné zápasy - po tesnom víťazstve 2:1 s Rakúskom si zverenci trénera Craiga Ramsayho poradili s Maďarskom 7:3. Na konte tak majú šesť bodov, rovnako ako Kazachstan, ktorý tiež vyhral oba doterajšie súboje. V nedeľu tak Slovensko nastúpi proti Kazachstanu v kľúčovom priamom súboji o miestenku na olympijské hry 2026.

Marián Studenič má za sebou vydarený zápas v drese Texasu.
Hokejoví experti reagujú na odchod Mariána Studeniča z repre: Aj keď bol urazený, je to neúcta k tímu! Zobraziť článok

Existujú však veľké obavy, že Slováci budú hrať bez jedného zo svojich najlepších hráčov. Obranca New Jersey Devils Šimon Nemec nedohral zápas proti Maďarsku po nepríjemnom náraze na mantinel. Aj keď nejde o vážnejšie zranenie, jeho štart je v ohrození a povoliť mu ho bude musieť jeho zamestnávateľ, teda New Jersey. Informuje o tom slovenský novinár Tomáš Prokop z Denníka Šport na sociálnej sieti X.

Pripája aj vyjadrenie lekára slovenskej reprezentácie Pavla Lauka, ktorý vysvetlil Nemcov stav podrobnejšie. "Šimon Nemec utrpel zranenie v hornej časti tela, nič nie je zlomené ani vykĺbené, ale je to bolestivé. Zajtra (pozn. v sobotu) absolvuje viac vyšetrení. Po tom sa rozhodne, či bude hrať v nedeľu proti Kazachstanu," uviedol reprezentačný lekár. Potenciálna absencia obrancu kalibru Šimona Nemca by bola pre Slovákov v kľúčovom zápase v boji o miestenku na olympiádu veľmi bolestivá...

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk