Mintálová a Paňková vracajú Stanovskému úder a požadujú ospravedlnenie: Ohovára nás a klame!

Situácia v slovenskej kanoistike na divokej vode je ešte divokejšia. Dotknuté olympioničky Eliška Mintálová (25) a Zuzana Paňková (19) ...

Situácia v slovenskej kanoistike na divokej vode je ešte divokejšia. Dotknuté olympioničky Eliška Mintálová (25) a Zuzana Paňková (19) už do nej vtiahli aj právnikov a žiadajú ospravedlnenie od tímlídra na OH Martina Stanovského ml. (28), ktorý je zároveň výkonným riaditeľom na zväze, za jeho tvrdé slová na ich adresu. Ten to vníma ako politický boj bývalého zväzového vedenia.

Fotogaléria

Olympioničky žiadajú od Stanovského ml. aj od Slovenskej kanoistiky (SK) ospravedlnenie nielen písomné, ale dokonca aj zvukovo-obrazové. Kajakárka Mintálová napadla Stanovského výroky o jej prístupe k príprave, dodržiavaniu pravidiel či zahrnutie jej priateľa do realizačného tímu reprezentácie a kritiku za to, že sa v Paríži zasnúbila. Paňkovej sa nepáčili podľa nej nepravdivé slová o tom, že ju dvakrát nezastihli dopingoví komisári.

Hrubá lož

Oba pretekárky sa domnievajú, že prišlo k porušeniu zákona o športe, interných predpisov SK a aj Olympijskej charty v spojení s Etickým kódexom SOŠV. „Športové výsledky, ktoré reprezentantky a ďalší športovci patriaci pod SK dosiahli na OH v Paríži, neboli výsledkom strategického nastavenia sekcie divokých vôd SK, ako uviedol Stanovský ml., ale individuálnej prípravy jednotlivých športovcov,“ tvrdia.

Ďalej Mintálovej právnici uviedli, že zaradenie jej priateľa Tomáša Kačica, ktorý ju po súťažiach v Paríži požiadal o ruku, do tímu, bolo čisto zo športových dôvodov, keďže je odborník, a nemalo teda ísť o výlet za štátne peniaze. „Ide o hrubo difamačnú a nepravdivú informáciu obviňujúcu Elišku Mintálovú z toho, že mala zneužiť štátne financie na svoju súkromnú oslavu, čím došlo k zásahu do jej osobnostných práv,“ píše sa vo výzve na ospravedlnenie.

Slovenskí vodní slalomári v popredí zľava Zuzana Paňková, Eliška Mintálová a v pozadí zľava Jakub Grigar a Matej Beňuš.
Vojna vo vodnom slalome! Tímlíder sa pustil do olympionikov: Tí mu tvrdo vrátili úder Zobraziť článok

Je čistá

Obvinenia o nespolupracovaní Paňkovej pri antidopingových kontrolách výzva od právnikov zmietla zo stola: „Zuzana Paňková počas prípravy na OH, ktorú absolvovala v súlade so schváleným harmonogramom športovej prípravy, bola vždy zastihnutá antidopingovým komisárom. A výsledky antidopingových kontrol boli negatívne. Paňková teda komunikuje s príslušnými orgánmi, keďže je tu predpoklad závažného pochybenia pravidiel zo strany Stanovského ml.,“ uviedla právnická kancelária našich vodáčok.

Je za tým politický boj?!

Nový Čas oslovil aj samotného Stanovského ml., či sa teda plánuje ospravedlniť, resp. aká je jeho reakcia na to, že to Mintálová a Paňková posunuli právnikom. „SK nemá záujem na verejnej konfrontácii interných záležitostí, ktoré ešte neprešli procesom internej komunikácie v rámci oficiálnych štruktúr SK. Pretekárky, ako aj ich tréneri sú pozvaní na výkonný výbor sekcie divokých vôd, aby tam prezentovali svoje výhrady. Nesúhlasím však s tým, aby pretekári boli zaťahovaní do politického boja bývalého vedenia, ktorý prebieha. Rešpektujeme však ich slobodné právo riešiť svoje záležitosti právnou cestou, ak majú pocit, že o nich boli prezentované nepravdivé informácie,“ uviedol.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk