Hokejoví experti reagujú na odchod Mariána Studeniča z repre: Aj keď bol urazený, je to neúcta k tímu!

Toto nikto nečakal a nemilo prekvapený ostal nielen celý hokejový tím, ale aj športová verejnosť!

Toto nikto nečakal a nemilo prekvapený ostal nielen celý hokejový tím, ale aj športová verejnosť!

Fotogaléria

Pred úvodným súbojom slovenskej reprezentácie v olympijskej kvalifikácii o postup na ZOH 2026 s Rakúskom (2:1) nečakane opustil výpravu útočník Marián Studenič (25). Urobil tak na vlastnú žiadosť, pretože mal pocit, že nebude mať v tíme dostatočnú pozíciu... Hokejová legenda Vincent Lukáč (70) a expert Ondrej Rusnák (35) majú na to jasný názor.

Studenič opustil slovenskú hokejovú reprezentáciu v deň štartu finálového turnaja olympijskej kvalifikácie v Bratislave. Dôvodom bola nespokojnosť s jeho úlohou v tíme, informoval zväzový portál hockeyslovakia.sk. Podľa našich informácií mal bývalý hráč zo zámoria v zápase proti Rakúsku (2:1) figurovať na súpiske ako 13. útočník s tým, že určite zasiahne do hry minimálne na oslabenia. Studenič podľa nášho zdroja o svojej úlohe v mužstve vopred vedel, preto jeho konanie všetkých prekvapilo. Snažili sme sa s odchovancom Skalice spojiť, aby vysvetlil svoje rozhodnutie, ale na telefonáty a ani správy do uzávierky nereagoval.

„Bol som dosť prekvapený, keď som sa o tom dopočul. Studeniča považujem za hráča, ktorý sa kvalitou aktuálne zmestí medzi našich najlepších 12 útočníkov. Avšak, nie vždy platí, že je to priamo úmerné s postavením v tíme. Pod trénerom Ramsaym Studenič nemal také postavenie ako v klube a istý pocit subjektívnej nespravodlivosti a nesúhlas s rozhodnutím vedenia tímu riešil takto hranične,“ vyjadril sa pre Nový Čas bývalý útočník a aktuálne expert Ondrej Rusnák. „V reprezentácii tento pocit nespravodlivosti by mal hráč vedieť prehryznúť pre vyšší cieľ, najmä ak kvalifikácia na ZOH je kratučký a zároveň extrémne dôležitý turnaj pre Slovensko,“ dodal.

Podobného názoru je aj bývalá legenda a dvojnásobný majster sveta Vincent Lukáč. „Za našej éry som takéto niečo nikdy nezažil, že by niekto odišiel z tímu. Keby som to urobil, tak už v živote nie som v reprezentácii. Do ,nároďáku‘ by som išiel aj so zlomenou nohou. Plakal som, keď som chýbal v nominácii,“ reagoval.

„Lenže toto je obraz celej spoločnosti. Každý si tu robí, čo chce. Nechcem chlapcovi krivdiť, neviem, aké mal pohnútky, ale opustiť reprezentáciu pred štartom kvalifikácie je aj neúcta voči spoluhráčom a všetkým. To sa nerobí, aj keď bol možno urazený. Myslím si, že si teraz - pod Ramsaym - zavrel dvere do národného výberu,“ dodal Lukáč.

V NHL si to nedovolil

Studenič, ktorý sa za osem rokov v zámorí nedokázal natrvalo presadiť v NHL, podpísal dvojročnú zmluvu so švédskym Färjestadom. V profilige odohral 50 zápasov, no ani raz nevyšla na verejnosť správa, že by takýmto spôsobom pred zápasom opustil spoluhráčov z New Jersey, Dallasu či Seattlu len preto, že je nespokojný s rolou v tíme...

Odporúčame z TIVI.sk