Ľubica Pašeková si užila postup Slovana: So synmi sme sa vybláznili

Zápasy Slovana v Lige majstrov lákajú mnohých a výnimkou nie je ani vdova po tragicky zosnulom Dušanovi Pašekovi st. († 37) Ľubica (63). ...
  • Zdroj: archív ĽP

Zápasy Slovana v Lige majstrov lákajú mnohých a výnimkou nie je ani vdova po tragicky zosnulom Dušanovi Pašekovi st. († 37) Ľubica (63). Hoci život z veľkej časti zasvätila hokeju, odjakživa je veľká futbalová fanúšička. Spolu so svojimi synmi Dominikom (28) a Sebastiánom (19) si naplno užila postup belasých do hlavnej fázy milionárskej súťaže.

FOTOGALÉRIA: ŠK Slovan – FC Midtjylland ONLINE: Neuveriteľná otočka!

Ako prezradila, k futbalu mala vždy blízko. „Keď sme sa potom dali dokopy s Dušanom, často sme chodili na Slovan. Vtedajšia partia okolo Dubovského, Gloneka či Kindera hrala úžasne, stala sa federálnym a neskôr aj viacnásobným slovenským majstrom, takže sa bolo na čo pozerať,“ spomína na úspešné 90. roky.

Na Slovan a futbal nezanevrela ani po tragickej smrti milovaného manžela. „Starší syn Dominik hrával do jedenástich rokov popri tenise aj futbal za Inter, takže som bola s týmto športom v podstate neustále spätá. Teraz sa venuje malému futbalu a prezradím naňho, že zbožňuje Messiho,“ pokračovala Pašeková s tým, že aj jej druhý syn Sebastián, ktorého má s hudobníkom Jurajom Burianom, má k futbalu mimoriadne pozitívny vzťah.

Aj vďaka tomu si vo veľkom vychutnali zápas proti Midtjyllandu (3:2). „Bol to nervy trhajúci duel, ale neskutočný zážitok. Dávno som nezažila takú atmosféru, niečo úžasné. Na tribúne sme sa s chalanmi poriadne vybláznili, jednoducho sme si to užili naplno. Takisto ako cestu domov, keď ľudia všade spievali a radovali sa z veľkolepého úspechu,“ uviedla bývalá modelka či príležitostná herečka.

Slovan Bratislava sa môže tešiť na svetové konfrontácie.
Pri porovnaní hodnôt kádrov Bratislavčania v milionárskej súťaži značne zaostávajú: Slovan je rarášok Ligy majstrov Zobraziť článok

Chcú vidieť ďalšie

Jej futbalové dobrodružstvo sa však tohtotýždňovou návštevou Tehelného poľa zďaleka nekončí. „Všetci traja sme doma pozerali žreb a s napätím očakávali, akých súperov dostanú belasí v hlavnej fáze. A dostali veru úžasných! Doma odohrajú štyri zápasy, pričom hostia Manchester City i AC Miláno, takže nie je o čom. Chceme tie duely vidieť na vlastné oči,“ dodala vdova po belasej hokejovej legende.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk