Slafkovský má po návrate do Montrealu veľké plány: Konečne si splním sen!

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský prezradil, že po návrate do Montrealu má veľké plány a túži si konečne splniť svoj veľký sen.
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský prezradil, že po návrate do Montrealu má veľké plány a túži si konečne splniť svoj veľký sen.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa vo svojej druhej sezóne v NHL zaradil medzi kľúčových hráčov Montrealu Canadiens. Úspešne účinkoval v elitnej formácii po boku kapitána Nicka Suzukiho a Colea Caufielda. Strelil dvadsať gólov a nazbieral 50 bodov v 82 zápasoch základnej časti. Niet divu, že celkovú jednotku draftu z roku 2022 si chceli Canadiens poistiť čo najskôr. Preto 1. júla položil Slafkovský pero na papier a podpísal megakontrakt na osem rokov v celkovej hodnote 60,8 mil. dolárov.

Juraj Slafkovský získal aj ďalšie dve ocenenia - pre najlepšieho útočníka a pre najlepšieho hráča do 20 rokov.
Slafkovský vypenil: Mimo kamier drsný odkaz novinárom! Zobraziť článok

S priemerným ročným zárobkom 7,6 mil. dolárov bude Slafkovský od sezóny 2025-26 patriť medzi najlepšie zarábajúcim hráčom Montrealu. Ale zároveň sa postaral o nový slovenský rekord, pretože žiadny hráč spod Tatier takýto ročný plat v NHL ešte nemal. Slafkovský sa zatiaľ neodmenil, ale v rozhovore pre slovenskú verziu oficiálneho ligového webu nhl.com priznal, že sa to čoskoro zmení a po návrate do Montrealu má veľké plány!

Nové auto

"Nie, nič som si nekúpil. Ani som veľmi neoslavoval, ale mám malý sen: v Montreale si asi doprajem darček a kúpim si auto," prezradil Juraj Slafkovský. "Okrem toho som ani nemal čas oslavovať, všetko sa stalo veľmi rýchlo. Dohodli sme sa a potom mi 1. júla zavolali a zverejnili to. Išlo to naozaj rýchlo."

Hudáček by so Slafkovským vytvoril útočný tandem rád.
Hudáček ako eso v Montreale? Slafko, vybav mi kontrakt, žartoval Libor Zobraziť článok

Slafkovský nedávno ovládol anketu Hokejista roka, na ktorej získal tri ocenenia - okrem hlavnej ceny aj tú pre najlepšieho útočníka a pre najlepšieho mladého hráča do 20 rokov. V olympijskej kvalifikácii slovenskému tímu nemohol pomôcť, pre menšie problémy s chrbtom sa po dohode s vedením Montrealu rozhodol radšej neštartovať. Budúci týždeň odlieta do Montrealu, kde sa bude pripravovať na blížiaci sa kemp.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk