Po záverečnej siréne hráčom spadol kameň zo srdca: Kapitána Tatara mrzia nepremenené presilovky

Slovenskí hokejoví reprezentanti úspešne vstúpili do kvalifikácie na ZOH 2026. Proti papierovému outsiderovi z Rakúska sa ale víťazstvo ...
  • Zdroj: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti úspešne vstúpili do kvalifikácie na ZOH 2026. Proti papierovému outsiderovi z Rakúska sa ale víťazstvo 2:1 rozhodne nerodilo ľahko, na čom sa zhodli aj aktéri i skúsený kanadský tréner.

FOTOGALÉRIA: Kapitána Tatara mrzia nepremenené presilovky

Hlasy po zápase:

Craig Ramsay, tréner SR: „Mali sme veľa dobrých príležitostí, škoda, že sme nedali viac gólov, mohlo to byť pokojnejšie. Mali sme v hre skvelého brankára, ten nás držal v hre. Myslím si, že sme odviedli celkom slušnú prácu, ale vieme, v čom musíme byť lepší."

Miloš Kelemen, strelec druhého gólu SR: „Tri body sú pre nás super, išli sme si od začiatku po víťazstvo. Pribrzdil nás gól na 2:1, ale zvládli sme to. Bol to náročný zápas, od zajtra to bude lepšie."

Slovenský hokejista Marián Studenič.
Slovenským tímom pred duelom s Rakúskom otriasla nečakaná zmena: Studenič odišiel domov! Zobraziť článok

Tomáš Tatar, kapitán SR: „Očakávali sme náročný zápas a aj bol. Rakúšania boli viac ´vyjazdení´ ako my. Podľa mňa sme zaslúžene vyhrali. Škoda, že sme nepremenili presilovky, mali sme šance odskočiť, potom sme ich zbytočne pustili do zápasu. Po inkasovanom góle sme mierne znervózneli, nie je jednoduché hrať takto v auguste, každý chce postúpiť na olympiádu, ale zvládli sme to a máme dôležité tri body. Trochu sme otriasli tú hrdzu a chceme sa zlepšovať každým súbojom."

Samuel Hlavaj, brankár SR: „Bol to náročný duel, lebo to bol aj prvý duel pre mňa v tejto sezóne. Od druhej polovici zápasu to bolo dosť ťažké. Pri góle Rakúšanov bol teč, inak by som to mal. Zvládli sme to, a to je dôležité."

Slovenský hokejista Marián Studenič.
Slovenským tímom pred duelom s Rakúskom otriasla nečakaná zmena: Studenič odišiel domov! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk