Skvelá biatlonistka Kuzminová oslávila 40 rokov: Toto sú mojé plány...

Oslávila životné jubileum! Najúspešnejšia slovenská olympionička, trojnásobná zlatá i strieborná medailistka v biatlone zo zimných hier ...
  • Zdroj: TASR

Oslávila životné jubileum! Najúspešnejšia slovenská olympionička, trojnásobná zlatá i strieborná medailistka v biatlone zo zimných hier Anastázia Kuzminová sa v stredu dožila krásnych 40 rokov.

FOTOGALÉRIA: Kuzminová oslávila 40 rokov

Denníku Nový Čas prezradila, že vek je iba číslo, že má stále vo svojom srdci osobné i športové ciele. Jedným z nich je štartovať na zimnej olympiáde 2026 v Taliansku. Aj syn Jelisej (17), ktorý robí bežecké lyžovanie to vníma, ako výzvu, keďže obaja to cítia, ako jedinečnú šancu reprezentovať Slovensko spolu v dvoch športoch.

Kuzminová počas stredajšieho narodeninového dňa dvojnásobne trénovala, ale podvečer si dopriala v rodinnom kruhu menšiu oslavu. „Pozvala som svokrovcov a z Ruska prišli aj moji rodičia, ktorých som nevidela tri roky. To bol pre mňa najkrajší darček k môjmu sviatku,“ povedala na úvod Nasťa, ktorá štyri životné krížiky na chrbte extra nevníma.

„Vek je iba číslo, ktoré je napísané v pase. Je to síce klišé, ale je to o tom, ako sa človek cíti. Veľakrát vidíte v živote ľudí, ktorí majú vyšší vek, ale svojou životnou aktivitou dokážu prekvapiť a robiť veci, čo nedokážu mladší. Takže vek ja neriešim,“ pokračovala naša úspešná športovkyňa, ktorá prezradila aj to, aké má ešte životné a športové ciele.

Slovenská legendárna biatlonistka Anastasia Kuzminová.
Dôležité rozhodnutie ohľadom ďalšej kariéry: Kuzminová potešila všetkých fanúšikov! Zobraziť článok

„Počas kariéry som precestovala veľmi veľa krajín, ale do niektorých by som sa rada vrátila aj po kariére, aby som ich viac spoznala. Láka ma vrátiť sa do Grónska či Nového Zélandu, alebo navštíviť Írsko. Mňa láka najmä príroda. Po športovej stránke som si svoj návrat vlani po vyše štyroch rokoch predstavovala lepšie, takže teraz tvrdo makám, aby nová sezóna bola úspešnejšia. A, samozrejme je to pre mňa výzva.“

A na aký darček si najradšej spomína z detstva? „Keďže som vyrastala v športovej rodine, tak väčšinou to bol vždy nejaký výstroj. Ale keď som už dorástla do maminej veľkosti nohy, tak som veľmi chcela jej staré kožené tenisky (smiech),“ doplnila Nasťa, ktorá je momentálne v polovici letnej prípravy na novú biatlonovú sezónou a najbližšie dni bude trénovať doma na Slovensku.

Fandí hokejistom

Od štvrtka bojujú v Bratislave o účasť na zimných hrách 2026 v Taliansku aj slovenskí hokejisti. „Neviem, či prídem na nejaký zápas osobne, ale celému mužstvu budem držať palce, aby sa prebojovali na zimné hry,“ dodala.

Gabriela Soukalová je bývalá česká biatlonistka.
Sexi postavu si udržiava aj po konci kariéry: Česká exbiatlonistka vyrazila do prírody v plavkách! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk