Obrovské zvraty, emócie a historka s karfiolom, Weiss: Dáni nás nemuseli urážať...

Bláznivá noc na Tehelnom Poli! Futbalisti Slovana Bratislava prvýkrát v histórii klubu postúpili do hlavnej fázy novodobej Ligy majstrov. ...

Bláznivá noc na Tehelnom Poli! Futbalisti Slovana Bratislava prvýkrát v histórii klubu postúpili do hlavnej fázy novodobej Ligy majstrov. Veľký podiel na tom má aj tréner Vladimír Weiss starší (59), ktorý po zápase neskrýval obrovskú radosť, no tiež prezradil, čo sa ho dotklo.

Fotogaléria

Weiss priznal, že sa ho dotkli slová súpera. Vraj je staromódny tréner a realizačnému tímu chýba odbornosť. „Ale naša kvalita, súdržnosť, duch a odhodlanie zvíťazilo nad mladosťou. Dnes zvíťazil náš rozum nad dátami, zvíťazila sila Slovana nad urážkami niektorých ľudí. Dokázali sme veľkú vec, za čo som rád: Za hráčov, za divákov, za celý Slovan. Nebolo to ľahké, no je to veľmi veľký úspech aj slovenského klubového futbalu, aj náš,“ povedal 59-ročný kouč. 

„Chýb bolo dnes viacej. No keď si to v Midtjyllande budú analyzovať s 30 analytikmi, tak dospejú k názoru, že s takým mužstvom hrali naivne. Nechcem ich uraziť, veď boli to aj pri zápase v Dánsku milí ľudia a to si vážim. Ale nemuseli nás urážať, že ja som staromódny tréner a že nemáme analytikov. Máme analytikov, my sme analytici, my tréneri. Ja to zastrešujem, rozhodujem o zostave, o striedaniach. Mám výborných pomocníkov. Mám taký štáb, aký som v živote nemal,“ doplnil tréner.

Karfiol, Real Madrid a Sparta Praha

Prehovoril aj o vtipne historke pár dní pred zápasom: „Málokedy chodím do obchodných domov, ale bol som s manželkou predvčerom a dostala chuť na vyprážaný karfiol, tak som išiel do fast-foodu. Tam ľudia hneď: ‚Čo tu robíš?‘ Hovorím im, na karfiol som prišiel… Úplná blbosť.“

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk