Obrovské zvraty, emócie a historka s karfiolom, Weiss: Dáni nás nemuseli urážať...

Bláznivá noc na Tehelnom Poli! Futbalisti Slovana Bratislava prvýkrát v histórii klubu postúpili do hlavnej fázy novodobej Ligy majstrov. ...

Bláznivá noc na Tehelnom Poli! Futbalisti Slovana Bratislava prvýkrát v histórii klubu postúpili do hlavnej fázy novodobej Ligy majstrov. Veľký podiel na tom má aj tréner Vladimír Weiss starší (59), ktorý po zápase neskrýval obrovskú radosť, no tiež prezradil, čo sa ho dotklo.

Fotogaléria

Belasí minulý týždeň remizovali (1:1) na pôde dánskeho majstra FC Midtjylland. Doma to už bola iná pesnička, plná zvratov i emócií. Belasí sa ujali vedenia, no záver a začiatok polčasu im nevyšiel. Dvakrát inkasovali! V závere vsadili všetko na útok, vyplatilo sa. Stav duelu otočili, dva góly dal Marko Tolič a jeden Tigran Barseghjan. Ďalším nenápadným hrdinom bol brankár Dominik Takáč, ktorý predvádzal famózne zákroky. Za stavu 2:2 chytil samostatný nájazd jednoho z útočníkov dánskeho mužstva.

ŠK Slovan sa stal štvrtým klubom zo Slovenska v novodobej histórii súťaže s miestenkou v hlavnej fáze. Naposledy v nej v sezóne 2010/2011 účinkoval MŠK Žilina. Predtým sa podarilo preniknúť medzi elitu 1. FC Košice a Artmedii Petržalka. Súperov v hlavnej fáze LM spozná Slovan na štvrtkovom žrebe, ktorý sa uskutoční v Monte Carle.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Zvíťazil rozum nad dátami

Trénerovi Weissovi po zápase padol kameň zo srdca. Bola to kovbojka s úspešným koncom. Za podporu poďakoval médiám a fanúšikom.„Ďakujem za objektivitu, za fandenie všetkým ľudom, aj tým, ktorí sa so mnou chceli fotiť na káve a „buzerovali“ ma, nech to urobím. Ale to je naša povinnosť, aby si nás ľudia obľúbili, aby sa vracali na štadión. Za to divákom ďakujem. Hovorili sme si, že môže nastať v závere to, čo sa vždy opakovalo… Ten tretí gól. Mohli sme padnúť pri Osoriovej šanci, nakoniec sme vyhrali Tigranovým gólom a Markovými dvomi gólmi. Bol to zápas dvadsaťročia – tridsaťročia na Slovensku a mal všetko, čo moderný futbal mám mať," prezradil.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk