Strach o tenistu na US Open: Padol a nehybne ostal ležať na kurte

Takéto vyvrcholenie nikto nečakal! Strašidelné obrázky priniesol záver duelu prvého kola US Open medzi Jošihitom Nišiokom a Miomirom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Takéto vyvrcholenie nikto nečakal! Strašidelné obrázky priniesol záver duelu prvého kola US Open medzi Jošihitom Nišiokom a Miomirom Kecmanovičom. 

FOTOGALÉRIA: Jošihito Nišioka

Obaja tenisti sa aktuálne vo svetovom rebríčku nachádzajú bok po boku, preto bolo pred týmto meraním síl takmer nemožné určiť favorita. Papierovým predpokladom zodpovedal aj priebeh samotného zápasu. Po troch setoch bol stav vyrovnaný a už vtedy tri a pol hodiny trvajúci duel mal napísať ďalšie pokračovanie. To všetko v poriadne náročných klimatických podmienkach.

Práve na tie s veľkou pravdepodobnosťou doplatil Japonec. Jošihito Nišioka sa na konci druhého gemu pobral k základnej čiare a z ničoho nič padol k zemi, kde ostal nehybne ležať. Bez váhania k nemu okamžite pribehli zdravotníci, hlavný rozhodca a sympatickým gestom sa prezentoval takisto jeho srbský konkurent, ktorý pribehol s fľašou vody v rukách. 

Po niekoľkých minútach ošetrovania bol Ázijčan na invalidnom vozíku prevezený do útrob štadióna a následne do nemocnice. „Veľmi vám všetkým ďakujem za podporu. Ospravedlňuje sa, že som spôsobil takéto nepríjemné zážitky,“ odkázal neskôr Nišioka fanúšikom. 

„Kŕče ma chytali už počas štvrtého setu, v piatom som nemohol poriadne hýbať nohami ani stáť, triasol som sa po celom tele. Ramena, bedra, boky, stehna, to všetko bolo v kŕči. Nedokázal som sa ani poriadne nadýchnuť. Mal som tu hrať aj štvorhru, ale to už nebude možné, ihneď sa vraciam do Japonska,“ priblížil svoje komplikácie nešťastný Japonec. 

Schmiedlová na záverečnom podujatí veľkej štvorky vyrovnala svoje maximum z roku 2015.
Sľubný úvod nestačil: Schmiedlová končí na US Open v prvom kole Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk